Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Υπό κατάληψη από χθες το Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσοβουνίων, Σάμης και Πάστρας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μαθητικές κινητοποιήσεις:
Μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό
και στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τις νέες μαθητικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, με μορφές που οι ίδιοι οι μαθητές αποφασίζουν και με πυρήνα τα περιφερειακά σχολεία του Νομού (Σάμη, Μεσοβούνεια, Πάστρα). Οι μαθητές αντιδρούν στον κυβερνητικό εμπαιγμό και στο γεγονός ότι κανένα ουσιαστικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δε βρήκε λύση. Οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων (τοπικής διοίκησης, στελεχών διοίκησης εκπαίδευσης και του ίδιου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων) δεν υλοποιήθηκαν.
Εκκρεμούν προβλήματα στις μεταφορές, στις εγκρίσεις τμημάτων επιλογής, στην συντήρηση και την ασφάλεια των σχολείων, στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, στις κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές. Ανοίγει δρόμος για καταργήσεις - συγγενεύσεις σχολείων με μοχλούς το δήθεν «νόμιμο» αριθμό μαθητών ανά τμήμα γενικής παιδείας, επιλογής και κατεύθυνσης. Οι μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το πλήθος του κάθε τμήματος να μην ξεπερνά τους 20 στη γενική παιδεία (τους 15 στις κατευθύνσεις) και να μη στοιβάζονται σαν σαρδέλες στις τάξεις. Δίπλα....
σε αυτά επικεντρώνουν στο κύριο: στην πολιτική επιλογή για πέταγμα των μαθητών έξω από το σχολείο (βλέπε μαθητεία), στους ταξικούς φραγμούς που εντείνονται και όλα όσα προβλέπονται από το «νέο» σχολείο. Τα αιτήματα είναι σωστά και δίκαια και γι’ αυτό το λόγο το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τα στηρίζει.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα ανταποκριθεί ξανά στο κάλεσμα των μαθητών για μέτωπο με γονιούς – εκπαιδευτικούς. Ο ενιαίος αγώνας που θα κάνει την παιδεία λαϊκή υπόθεση, που θα στρέφεται καθαρά ενάντια στη στρατηγική κεφαλαίου – ΕΕ και του πολιτικού τους προσωπικού και που θα βάζει επί τάπητος το αίτημα για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα ετοιμάζει τους σύγχρονους ευέλικτους και ημιμαθείς σκλάβους του 21ου αιώνα. Ρεαλιστικό είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του.
Αργοστόλι 20/11/2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.