Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να σταματήσει η δίωξη συναδέλφων


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Ποινικοποιούν την Πρωτομαγιάτικη απεργία - κάνουν πλάτες στους εφοπλιστές!!!
Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την πρωτοφανή τρομοκρατική δίωξη ενάντια σε 15 τουλάχιστον στελέχη του ΠΑΜΕ (τέσσερις συνάδελφοι είναι από την ΕΛΜΕ, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Οργανωτικός Γραμματέας). Οι διωκόμενοι υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζόμενων να τιμούν απεργιακά την πρωτομαγιά, να διεκδικούν φθηνές – τακτικές – ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό, να......
παλεύουν για μια καλύτερη ζωή. Η κίνηση παγώνει κάθε 1 Μάη σε όλες τις χώρες, σε όλα τα λιμάνια και σε όλους του τόπους δουλειάς, σαν απάντηση στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Την 1η Μάη τιμάμε τους νεκρούς και διωγμένους της εργατικής τάξης παγκόσμια, που θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα του λαού. Αυτό έγινε σε όλη την επικράτεια αυτή την πρωτομαγιά και αυτό ήταν το καθήκον για τα συνδικάτα και στην Κεφαλονιά, στη γη των ριζοσπαστών.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η υπόθεση δεν ανοίγει τυχαία τώρα. Πανελλαδικά η κυβέρνηση επιβάλει το δόγμα του «νόμος και τάξη», μαζί με τα μονοπώλια και την ΕΕ, γιατί είναι διαρκείας η φοροληστεία, η ανεργία, οι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία – παιδεία και έρχονται πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με το βούρδουλα, γιατί το καρότο έχει τελειώσει. Το αστικό κράτος, αξιοποιεί τη θεωρία των δύο άκρων για να τελειώσει με τον ένα και μοναδικό πραγματικό του αντίπαλο: το οργανωμένο, συνειδητό, σωστά προσανατολισμένο, μαχητικό, λαϊκό κίνημα. Η ασυδοσία στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μετατρέπει σε παρανομία την απεργία, την αλληλεγγύη, τη δράση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εκτροφείο διώξεων και ποινών. Η τάξη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων θωρακίζεται νομοθετικά με τους τρομονόμους, τα πειθαρχικά δίκαια, τις επιστρατεύσεις των απεργών, ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι η δίωξη πραγματοποιείται σε συνθήκες που οι εφοπλιστές, οι υποτιθέμενοι «υπέρμαχοι της πραγματοποίησης των δρομολογίων», έχουν αφήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στην συγκοινωνιακή απομόνωση. Η κυβέρνηση δίνει, μέσα από τη δίωξη στο ΠΑΜΕ, στίγμα των δικών της προθέσεων: Να τροφοδοτήσει κι άλλο την εφοπλιστική ασυδοσία.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
·      Να σταματήσει εδώ και τώρα η διαδικασία της δίωξης.
·      Να τσακιστεί το δόγμα του «νόμος και τάξη», που επιβάλλουν τα μονοπώλια σε συνθήκες κρίσης – ανεξάρτητα από το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζεται.
Καλούμε τα σωματεία του Νομού, τις μαζικές οργανώσεις να κάνουν δική τους υπόθεση την αλληλεγγύη. Να πάρουν θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να απαιτήσουν την άμεση απαλλαγή των διωκόμενων. Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ εξουσιοδοτεί το νέο ΔΣ να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία στην κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης. 
Αργοστόλι 12/11/2013

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.