Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Από τη Ζάκυνθο θα φύγουν 50 εκ. € σε ένα χρόνο αν εφαρμοστεί ο νόμος για τα ακίνητα

    Από το http://ermisnews.gr/
Το θέμα του νέου φόρου για τα ακίνητα απασχόλησε ενημερωτική εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σαββάτο από τους λογιστές και το ΤΕΕ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Στις τοποθετήσεις τους οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην υπερβολικά μεγάλη φορολογία που δημιουργεί συνθήκες δήμευσης της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και προτάθηκε η σύσταση Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να συντάξει κείμενο που θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία.
Ο λογιστής Δημήτρης Πέττας έκανε γνωστό ότι στο νησί μας η τιμή που.....
θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες είναι περί τα 1000 ευρώ το στρέμμα και σημείωσε πως εξομοιώνουν το Λαγανά με το πιο απομακρυσμένο χωριό. Χαρακτήρισε σοβαρό το θέμα με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υπάρχουν μέσα σε οικισμούς γιατί εκεί θα πληρωθούν μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ είπε ότι παραλογισμοί υπάρχουν και με τις περιοχές που έχουμε αντικειμενικές αξίες. Επίσης έκανε γνωστό ότι για να απαλλαχθεί κάποιος από την πληρωμή υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις που δεν μπορεί να τις πληροί κανένας.

«Πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας αυτό το πρόβλημα « είπε ο κ. Πέττας.

Ακολούθως ο λογιστής Νίκος Τσουκαλάς επεσήμανε πως με αυτά που θα γίνουν θα καταντήσουμε να είμαστε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο γιατί δεν θα μας απομείνει τίποτα και κατήγγειλε ότι αυτοί οι νόμοι έρχονται στα αγγλικά από το εξωτερικό και τους παίρνουν να τους μεταφράσουν οι υπάλληλοι του υπουργείου..

Η λογίστρια Νίκη Μαλαφούρη κάλεσε όλους να εξετάσουν τι έχουν δηλώσει στο Ε9 για ενδεχόμενα λάθη στις εκτάσεις καθώς οι αλλαγές μπορούν να γίνουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και αν δεν προλάβουν να κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δημήτρης Λιβάνης χαρακτήρισε άδικο το νέο φόρο που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση γιατί δεν είναι αναλογικός και είπε ότι είναι εξωφρενικές οι τιμές στα εντός οικισμού. Ακόμα συμπλήρωσε ότι όλα υπολογίζονται με τις τιμές του 2010 που ήταν διαφορετική αξία των ακινήτων και της γης ενώ τώρα υπάρχει μείωση στο 50% της αξίας τους. Ο κ. Λιβάνης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι θα πληρώσει όποιος έχει εντός σχεδίου, εντός οικισμού, εκτός πολεοδόμησης κλπ.

«Από τη Ζάκυνθο θα φύγουν 50 εκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο αν πληρωθούν αυτά και θεωρώ ότι ένας τέτοιος νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί» επεσήμανε ο κ. Λιβάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.