Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

...από τη χτεσινή συνάντηση γονιών και μαθητών στο Γυμάσιο - Λύκειο Σάμης.


Αρκετοί γονείς ανταποκρίθηκαν χτες, στο κάλεσμα των καθηγητών του Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης, σε αίθουσα του σχολείου. Παρόντες, οι διευθυντές και αρκετοί καθηγητές και από τα δύο σχολεία. Από την ΕΛΜΕ-ΚΙ παραβρέθηκαν, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Παύλος Τουλάτος και το μέλλος του Δ.Σ. Ηρακλής Πλιάκης. Η Κατερίνα Λαμπροπούλου ως εκπρόσωπος των καθηγητών Σάμης χαιρέτισε τους παρεβρισκόμενους.
Τα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ, εκτενώς αναφέρθηκαν στη σημερινή κατάσταση στην παιδεία, καθώς ανέλυσαν στους παριστάμενους τις συνέπειες......... που θα έχει για την ελληνική νεολαία αλλά και τη κοινωνία γενικότερα, ο νόμος για το "νέο Λύκειο" που προωθεί η κυβέρνηση.
Η φράση που ακούστηκε από ομιλητή "θέλουν φτηνούς εργάτες αμόρφωτους και χωρίς κρίση, ώστε να αδυνατούν να διεκδικούν τα αυτονόητα", νομίζουμε ότι περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, τους στόχους της κυβέρνησης και της οικονομικής ελίτ της χώρας, με το νόμο περί "νέου Λυκείου" που προωθούν με νομοσχέδιο στη βουλή. Εντυπωσιακές επίσης ήταν οι αναφορές των ομιλητών για τις μεταφορές των μαθητών ( μόνο το 60% των μαθητών έχουν δωρεάν μεταφορά στα σχολεία ),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.