Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δημότης Ιθάκης η Μαντόνα!


Η Μαντόνα φέρεται να είναι μεταξύ των διασημοτήτων που έχουν προαγοράσει υπερπολυτελή έπαυλη στο νησί Ιθάκη, σε ένα νέο resort πολλών αστέρων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ¨Εσπρέσσο» η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια επισκέφθηκε πρόσφατα το νησί για δει από κοντά το συγκρότημα υπερπολυτελών επαύλεων ονομάζεται «Odyssey 6* resort».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: Η πανέμορφη Ιθάκη επιλέγηκε από κροίσους ομογενείς για την μεγάλη αυτή επένδυση με στόχο να μετατρέψουν σε παγκόσμιο κέντρο τουρισμού το νησί του Οδυσσέα κατασκευάζοντας εκεί μία από τις μεγαλύτερες έξι αστέρων ξενοδοχειακές μονάδες στον κόσμο. Ηδη την περιοχή του μαγευτικού νησιού που έχει αγοραστεί από........... Ελληνοαυστραλούς επιχειρηματίες -οι οποίοι έχουν καθυστερήσει την έναρξη των εργασιών, λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας- έχουν επισκεφτεί μεγιστάνες του πλούτου, κορυφαίοι σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και λαμπερά πρόσωπα παγκόσμιας φήμης. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς να έχουν ήδη προγραμματίσει τις αγορές υπερπολυτελών κατοικιών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Σημαντική είναι η προσπάθεια της ομάδας που έχει αναλάβει την τουριστική διαφήμιση του resort στα μεγαλύτερα σαλόνια παγκοσμίως. Μάλιστα οι υπεύθυνοι δήλωσαν στην «Espresso της Κυριακής» ότι οι πρώτοι επισκέπτες που θα απολαύσουν τις παροχές του -από τη στιγμή που το έργο θα ολοκληρωθεί και θα ανοίξει τις πύλες του- έχουν ήδη βρεθεί. Μάλιστα πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσουν και μία από τις βίλες με θέα στη γαλάζια θάλασσα. Οι υποψήφιοι πελάτες και ιδιοκτήτες έχουν μάλιστα επισκεφτεί ήδη το νησί, είτε με σκάφη είτε με ελικόπτερα, και έχουν δει από κοντά την περιοχή που σε λίγα χρόνια θα τη γνωρίζει όλος ο πλανήτης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τους celebrities που έχουν ήδη κλείσει βίλα είναι και η «ιέρεια της ποπ» Μαντόνα που επισκέφθηκε το νησί για να δει -εκτός από την ομορφιά του- το σημείο που σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί στο ησυχαστήριό της. Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκονται μεγάλα ονόματα του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού λόμπι, διάσημοι και βραβευμένοι με Οσκαρ χολιγουντιανοί σταρ, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής του κόσμου, αλλά και πολλοί Κροίσοι Ελληνοαυστραλοί, με κάποιους να έχουν καταγωγή από την Ιθάκη.

Όπως γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με το μάστερ πλαν της εταιρίας που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της μελέτης και του συνολικού έργου από τη στιγμή που θα λυθούν τα γραφειοκρατικά θέματα, τα οποία ακόμη μία φορά γίνονται εμπόδιο για τους ξένους επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μυθικά ποσά στην τουριστική ανάπτυξη, το κολοσσιαίο έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια. Η κατασκευή κρίθηκε απαραίτητο να χωριστεί σε τρεις φάσεις ολοκλήρωσης, ενώ μόνο για την πρώτη θα ξοδευτούν πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ. Από τώρα υπολογίζεται πως στο σημείο της Ιθάκης που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του έξι αστέρων resort θα χρειαστεί -προκειμένου η εταιρεία να είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει- να εργαστούν τουλάχιστον 5.000 άτομα, τα οποία θα δουλεύουν αποκλειστικά και μόνο για το έργο αυτό. Με την απόφαση αυτή υπολογίζεται πως μέρος του ποσοστού της ανεργίας του νησιού θα μειωθεί αισθητά, αφού δεν θα είναι λίγοι οι Θιακοί που θα επιλεγούν από την κατασκευαστική εταιρία προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή.

Η επιλογή της περιοχής από τους Κροίσους κατασκευαστές δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού αυτό που επιθυμούσαν περισσότερο ήταν να επενδύσουν σε ένα σημείο του νησιού που θα επέτρεπε στους VIP επισκέπτες και τους ιδιοκτήτες των βιλών που θα χτιστούν γύρω από τις ξενοδοχειακές μονάδες να απολαμβάνουν ξέγνοιαστες διακοπές, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους paparazzi. Ο ιδανικός γι” αυτόν τον λόγο τόπος κρίθηκε πως βρίσκεται νοτιανατολικά του νησιού, στο πίσω μέρος της πρωτεύουσας και το ξακουστό Βαθύ, που έχει θέα το απέραντο γαλάζιο, τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και την Οξυά.

Η περιοχή είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη, ενώ οι εκτάσεις που έχουν ήδη αγοραστεί και ξεπερνούν τα 1.600 στρέμματα βρίσκονται στην κτηματική περιφέρεια του δήμου Ιθάκης του νομού Κεφαλληνίας, ενώ καλύπτουν τις θέσεις «Στενό», «Προφήτης Ηλίας», «Δίστομη», «Χοντρή Πούντα», «Γερονικόλα Ράχη», «Γιαννάκου», «Αναβρυτικές», «Νεροκλειδιά», «Πέρα Πηγάδι». Σύμφωνα λοιπόν και με τον χάρτη του νησιού, το εξάστερο resort θα καλύψει όλο αυτό το σημείο του νησιού, το οποίο βρίσκεται αμέσως μετά την περιοχή Καμίνια και λίγο πριν από τον Μαραθιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.