Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γ. Μιχελάκης καρατόμησε τον δήμαρχο Ιθάκης



-Σε παύση από τα καθήκοντα του Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου -Ο συγκεκριμένος δήμαρχος είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός, όταν είχε δημοσιοποιηθεί το χαστούκι που είχε δώσει σε έναν δημοτικό σύμβουλο, με τον οποίο απλά διαφωνούσε.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε ο εν λόγω Δήμαρχος κρίθηκε ότι επέφεραν βλάβη στα συμφέροντα του Δήμου και δικαιολογούν την παύση από τα καθήκοντά του για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Σε βάρος του δημάρχου είχε βεβαιωθεί χρέος 8.447.955 ευρώ προς...........
το Δημόσιο από την προσωπική του επαγγελματική ενασχόληση ως ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρείας, το οποίο είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Ο δήμαρχος χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως αιρετού και ενέπλεξε το Δήμο στα ατομικά του χρέη.
Συγκεκριμένα, η ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου Αττικής είχε προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση τμήματος της οφειλής και σε αυτό το πλαίσιο επέβαλε κατάσχεση του ¼ της αποζημίωσης που λάμβανε ως δήμαρχος Ιθάκης. Εκμεταλλευόμενος τη θέση του και χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών, προέβη σε αρνητική δήλωση, με το επιχείρημα ότι η αναγκαστική απαίτηση του Δημοσίου είναι παραγεγραμμένη (και εξ' αγνοίας του γιγαντώθηκε το ποσό λόγω προστίμων και προσαυξήσεων) και με το επιχείρημα ότι η αντιμισθία του Δημάρχου είναι μη κατασχέσιμη.
Στη συνέχεια η ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών επέβαλε κατάσχεση κατά της αποζημίωσής του για νέα χρέη προς το Δημόσιο, με έγγραφό της προς την προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών. Η προϊσταμένη αποδέχθηκε την παρακράτηση μέρος της αντιμισθίας. Όμως, ο δήμαρχος είχε προβεί σε αρνητική δήλωση δύο ημέρες νωρίτερα. Στη συνέχεια υποβίβασε την προϊσταμένη σε θέση τηλεφωνήτριας στην Πολεοδομία. Η υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και επανήλθε στη θέση της.
Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος είχε ανακαλέσει τη θετική δήλωση προς τη ΔΟΥ και τη σχετική εντολή προς τα ταμεία, ώστε να μη γίνει παρακράτηση της αντιμισθίας του.
Τελικά, μετά από αιτιολογημένη έκθεση της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και κλήθηκε να απολογηθεί για την εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες για ατομικά του χρέη, για αυθαίρετη δίωξη της προϊσταμένης, για την κατ' αυτού άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος, για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και για αδικαιολόγητες απουσίες από το δήμο τα έτη 2011-2012.
Ο συγκεκριμένος δήμαρχος είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός, όταν είχε δημοσιοποιηθεί το χαστούκι που είχε δώσει σε έναν δημοτικό σύμβουλο, με τον οποίο απλά διαφωνούσε.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.