Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Σκληρή κριτική του Θ. Γαλιατσάτου προς τον κ. Σ. Σπύρου, αμφισβητεί την ψήφιση με “στοιχειώδη νομιμότητα”του θέματος “Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό”.

Συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ κ. Θ. Γαλιατσάτος για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) την Τρίτη το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, και όπως είπε πρόκειται για μια διαμορφωμένη αρνητική κατάσταση στη λειτουργία του Π.Σ. η οποία επηρεάζει σημαντικά τη δράση της ίδιας της Περιφέρειας, και κυρίως, αυτό έχει σημασία, τον τρόπο που επιλύονται και αντιμετωπίζονται προβλήματα που αφορούν, τους πολίτες των νησιών μας. Η μη-συνεδρίαση στο Αργοστόλι, Πριν μερικές εβδομάδες, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», η παράταξη της πλειοψηφίας έχει πολλές αδυναμίες, ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη να παρακολουθήσει τις διαδικασίες.
Προσπαθούν,  σε λάθος κατεύθυνση, να λύσουν προβλήματα. Υπάρχουν πολλές αιτίες, όπως α) η κακή διαχείριση των προσώπων, β) η πίεση που δέχεται η αυτοδιοίκηση σαν θεσμός από τις μνημονιακές πολιτικές, υπάρχει πρόβλημα δηλαδή διάλυσης της Περιφέρειας
Η προϊούσα φθορά της λειτουργίας του συμβουλίου και του ίδιου του θεσμού είναι το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην παράταξη του κ. Σπύρου, απλώνεται σε όλο  τον θεσμό και επηρεάζει κι εμάς τους ίδιους σαν πολίτες.
Ο κ. Γαλιατσάτος εστίασε την κριτική στο Ειδικό Χωροταξικό για τον...............
Τουρισμό, και όπως είπε  είναι εξαιρετικά σημαντικό κείμενο για τις τουριστικές περιοχές, αυτό λοιπόν το θέμα που σαν παράταξη είναι αντίθετοι, ήρθε την Τρίτη και συζητήθηκε και έλαβε 12 ψήφους  και πέρασε, με όποιο τρόπο πέρασε, παίρνοντας 12 θετικές ψήφους και είναι και ζήτημα αν κι αυτές υπήρχαν για να έχει στοιχειώδη νομιμότητα, η έγκριση του θέματος. Αμφισβητεί εμμέσως την ψηφοφορία  ο κ. Γαλιατσάτος.  Είναι ευτελισμός της Δημοκρατίας .


Αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Περιφερειάρχης δεν αντέδρασε στην απεγκατάσταση υπηρεσιών που φεύγουν από τα Ιόνια Νησιά και πάνε απέναντι, θεωρεί ότι κορυφαία στιγμή ήταν η υπόθεση των ΔΥΟ.
Αλλά καλύτερα ας ακούσουμε όλη τη συνέντευξη με όλα όσα αναφέρει  ο Θ. Γαλιατσάτος για την Περιφέρεια και τον κ. Σπύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.