Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

EK-K.I: ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ DEBOSSET ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ



Μετά από καταγγελίες εργαζομένων επισκεφτήκαμε σαν Διοίκηση το εργοτάξιο της γέφυρας στο Αργοστόλι, όπου είχαμε επαφή με τους εργαζόμενους και μας επιβεβαίωσαν ότι είναι για αρκετούς μήνες απλήρωτοι ενώ ταυτόχρονα εργάζονται σε πολύ εντατικές συνθήκες με εξαντλητικά ωράρια.
Το έργο το οποίο έχει αναλάβει η ......... εταιρία ΜΑΡΟΥΛΗΣ Α.Ε μέσω της τεχνικής εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ με έδρα την Κοζάνη, έχει απλήρωτους εργαζόμενους για πάνω από πέντε μήνες.
Το Εργατικό Κέντρο θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα εκείνα που θα χρειαστεί ώστε να διασφαλισθούν οι εργαζόμενοι, τόσο σε θέματα μισθοδοσίας, όσο και για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τα εξαντλητικά ωράρια.
Μεγάλη ευθύνη έχει και ο Δήμος που ενισχύει και στηρίζει την εντατικοποίηση των εργαζομένων προκειμένου να τελειώσει το έργο γρήγορα!
Η μεγάλη ταμπέλα στην είσοδο του έργου με την σημαία της Ε.Ε να καταλήγει ''ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' κάνει καθαρό για ποια ανάπτυξη μιλούν οι υπερασπιστές της ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και οι «αριστεροί» υπερασπιστές του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.
Προφανώς εκεί δεν έχουν θέση οι εργαζόμενοι οι οποίοι δέχονται επίθεση συνολικά στα δικαιώματά τους στο όνομα αυτής της ανάπτυξης, που αυτό που κάνει είναι να δίνει όλες τις ελευθερίες στο μεγάλο κεφάλαιο να ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας.

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για να σταματήσει η απλήρωτη εργασία στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Θα δώσει τη μάχη προς κάθε κατεύθυνση, μαζί με τους εργαζόμενους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους,.

Το Δ.Σ του ΕΚΚΙ

ΠΗΓΗ: http://taxikikefalonia.blogspot.gr/2012/07/ekki-debosset.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.