Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Θετική έκβαση στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ


Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ έκαναν μέλη των Λαϊκών Επιτροπών, του τοπικού Εργατικού Κέντρου και της ΕΛΜΕ-ΚΙ, για την επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων και την καταγγελία της πολιτικής που στερεί από το λαό και τη νεολαία βασικά δικαιώματα και αγαθά. Η διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, σε συνεργασία με το σχολείο και να προχωρήσει στην άμεση επανασύνδεση του ρεύματος.
Στην παράσταση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς, η ΕΛΜΕ-ΚΙ, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκπρόσωπος τους δεκαπενταμελούς των μαθητών. Πριν εισέλθουν στο...... κτίριο οι εργαζόμενοι άναψαν κεράκια σχηματίζοντας τον αριθμό 2 στην μνήμη των δύο φοιτητών που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους στη Λάρισα.

Αμέσως μετά την κινητοποίηση και την θετική έκβασή της δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μάκης Σπυράτος: «Αυτή η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα. Ήμασταν από το πρωί και μοιράσαμε έντυπο υλικό ενημερώνοντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα λαϊκά νοικοκυριά που αφήνουν άνεργους και μικρά παιδιά χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα. Εμείς απαιτήσαμε από τη διοίκηση να μην υπάρξει καμία άλλη διακοπή ρεύματος, ενώ παλέψαμε για την επανασύνδεση του ρεύματος στους 2 μαθητές. Η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα πάρει τα μέτρα, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα και θεωρούμε ότι ήταν ακόμα μία νίκη του ταξικού κινήματος. Απαιτήσαμε να μην υπάρχει καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, χωρίς στέγη και χωρίς φαγητό. Καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί στα συνδικάτα του και να αντιμετωπίσει συλλογικά την επίθεση που δέχεται από την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή ένωση και το Μεγάλο Κεφάλαιο. Το ρεύμα άλλωστε είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να είναι πάντα στην υπηρεσία του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.