Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Κεφαλονιά (ηχητικά)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμέναμε την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό θέατρο «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Αρμοδιότητα της επιτροπής είναι η επεξεργασία θεμάτων περιβάλλοντος ,χωροταξίας και αειφόρου ανάπτυξης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, η κατάθεση προτάσεων στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ και στα υπουργεία και κυρίως η ενημέρωση των αιρετών και στελεχών της Αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρχει συντονισμός ενεργειών και δράσεων.
Μάλιστα, μία συνεδρίασή της τον χρόνο γίνεται εκτός Αθηνών και φέτος επιλέχθηκε η Κεφαλονιά

Η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλκυσε πλήθος εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεφαλονιάς.

Εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον κ. Μάρκο Κοτσιλίνη που εκπροσωπεί την Κεφαλονιά στην επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, είδαμε επίσης τον επικεφαλή του συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, τους αντιδημάρχους............Σάββα Σαββαόγλου, Ευάγγελο Κεκάτο, Αθηνά Αυγουστάτου, Βασίλη Καμπίτση, τον πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελο Κωνσταντάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Σπύρο Σολωμό, Γεράσιμο Βαγιωνίτη, Αγγελο Γαλάτη, Αλέξη Μοσχονά, Σπύρο Κουνάδη, Δημήτρη Φιοραβάντε, Σπύρο Σαμούρη, Ανδρέα Ζαπάντη, Νίκο Σκλάβο, Γιάννη Κουρούκλη, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Μάκη Φόρτε.
Στην συζήτηση μίλησαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός και η κα Σοφία Γαρμπή.
Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Ασκούνης, ενώ εισηγητής ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Γιώργος Κοτρωνιάς.
Στη συζήτηση, την οποία μπορείτε να την ακούσετε, ολόκληρη παρακάτω, τέθηκαν εκτός από τα θέματα της ημερησίας διάταξης, αλλά και θέματα που αφορούσαν την Κεφαλονιά στον τομέα του Περιβάλλοντος, όπως Βιολογικός Καθαρισμός, Σχέδια Οικιστικής Ανάπτυξης, Ειδικές Χωροταξικές Νομοθεσίες, Αυθαίρετη δόμηση στο νησί, Εθνικός Δρυμός Αίνου και περιοχές Natura, θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή, ενώ τέθηκε και το θέμα Καλλικράτη, που χαρακτηρίστηκε ως «μόρφωμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης παρέδωσε στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση ένα αντίγραφο από το ναός της Αθηνάς Νίκης της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.