Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η πρώτη κατοικία στο σφυρί! Να ετοιμαστούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια! του Στέλιου Ματαράγκα


Τα παπαγαλάκια είχαν αρχίσει εδώ και καιρό να προετοιμάζουν το έδαφος και να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Ως συνήθως μετά ακολουθεί η δήλωση του εκάστοτε  αρμόδιου κυβερνητικού στελέχους, στην προκειμένη περίπτωση ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης σε πρωϊνή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, δήλωσε οτι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν με το νέος έτος 2014.
Είναι ένα ζήτημα όμως για μας  κρίσιμης σημασίας  και  πρέπει να  τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Οι Τράπεζες και η κυβέρνηση μεθοδεύουν λοιπόν ως εξής το θέμα:
1. Την σταδιακή μείωση του ύψους του δανείου για το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα  η απαγόρευση των πλειστηριασμών όταν το στεγαστικό δάνειο δεν εξοφλείται και το χρέος δεν υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ.Ετσι εξετάζεται η περίπτωση να μειώνεται ανα εξάμηνο ή έτος κατά 50 χιλιάδες ευρώ, το πλαφόν των 200 χιλιάδων ευρώ.
2. Την εξαίρεση -σε πρώτη φάση - των δανειοληπτών που περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες , άνεργοι, πολύτεκοι, κλπ.Μετά βλέπουμε.
Όλα αυτά για να σωθούν και πάλι οι Τράπεζες. Οι οποίες μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημα των εργαζομένων, των επαγγελματιών ακόμη και των άνεργων με 38 δισ ευρώ!
Είναι φανερό αυτη η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόκας οδηγεί στην καταστροφή την χώρα και τον λαό στην πλήρη εξαθλίωση.Γεμίζουμε ένα βαρέλι δίχως πάτο!
Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά! 
Η πρώτη απόπειρα κατάσχεσης κατοικίας πριν λίγο καρό στην Κεφαλονιά, αντιμετωπίστηκε σθεναρά από τα κινήματα πολιτών και η τράπεζα οπισθοχώρησε.
Αυτήν την φορά πρέπει να δυναμώσουμε τα κινήματα και τις συλλογικότητες πολιτών για σταματήσουμε την καταστροφή χιλιάδων συμπολιτών στον τόπο μας και στην Ελλάδα.
Ας πυκνώσουμε τις γραμμές όλων των αντι-μνημονιακών κινημάτων ενωμένοι πέρα από ιδολογικές και πολιτικές διαφορές.

Στέλιος Ματαράγκας. Μέλος της ΝΕ  Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ  Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.