Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Βάσεις: Τι δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις – Ο χάρτης 40 υψηλόβαθμων σχολών – Που θα πέσουν, που θα ανέβουν



- «Βουτιά» των βάσεων αναμένεται στις σχολές υψηλής και μεσαίας ζήτησης 

- Ακόμη και πάνω από 700 μόρια αναμένεται η πτώση στα υψηλόβαθμα τμήματα 
- 13.000 με 15.000 μόρια θα χρειαστεί κάποιος για να μπει σεσχολή μεσαίας ζήτησης 
- Τι θα ισχύσει για την εισαγωγή στα στρατιωτικά τμήματα

Η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων ολοκλήρωσε, σε μεγάλο βαθμό, το παζλ των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων και η αγωνία των υποψηφίων φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της.
Πτώση αναμένεται και στις σχολές μεσαίες ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 και 15.000 μορίων

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν πως φέτος οι βάσεις θα είναι... ασανσέρ, αφού σε άλλα τμήματα θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία και σε άλλα θα σημειώσουν πτώση. 


Σε δεκάδες τμήματα υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμη και σε αυτά που βρίσκονται στα αστικά κέντρα αναμένεται βουτιά των βάσεων, ενώ στις στρατιωτικές σχολές αναμένεται άνοδος, εξαιτίας της μείωσης των θέσεων εισαγωγής, γράφει Το Έθνος. 

300 μόρια λιγότερα θα χρειαστούν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στη Νομική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης

Όσοι στοχεύουν σε μια θέση σε υψηλόβαθμα τμήματα, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο, θα πρέπει να περιμένουν πτώση στις βάσεις που μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει ακόμα τα 700 μόρια. 

Στις μεσαίας ζήτησης σχολές, όπου ενδεχομένως να οδηγηθούν πολλοί υποψήφιοι που δε θα μπουν στις σχολές της αρεσκείας τους, θα σημειωθεί.....


επίσης πτώση. 


Μικρή μείωση θα σημειωθεί στις βάσεις εισαγωγής στα Παιδαγωγικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ στα τμήματα της επαρχίας δεν αναμένεται μεταβολή. Μικρή θα είναι και η πτώση στα τμήματα φιλολογίας. 
Οι φυσικομαθητικές σχολές και τμήματα μαθηματικών αναμένεται να σημειώσουν πτώση 400-500 μόρια. 500-600 μόρια λιγότερα θα χρειαστούν για εισαγωγή στις πολυτεχνικές σχολές. 

Η βάση εισαγωγής στη σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ θα κυμανθεί από 21.200 έως 21.400 ενώ πέρυσι ήταν 21.699. Στην περιφέρεια, η πτώση θα φτάσει και τα 600 μόρια



100-150 μόρια θα είναι η πτώση στις ιατρικές σχολές, μέχρι τα 300 θα φτάσουν για τις οδοντιατρικές, φαρμακευτικές και νοσηλευτικές σχολές. 
Η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να έχει και φέτος τη μεγαλύτερη βάση, περίπου 19.000 μόρια. 

Καθοδικά θα κινηθούν και υψηλόβαθμες σχολές ΤΕΙ, εκείνες που «υπόσχονται» επαγγελματική αποκατάσταση. Πτώση των βάσεων αναμένεται στις σχολές 
Φυσικοθεραπείας 
Εργοθεραπείας 
Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής 
Διατροφής 
Διαιτολογίας 

819 θα είναι φέτος οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές από 1.170 πέρυσι

Σε αυτά τα τμήματα η πτώση δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 με 400 μόρια. 


Στις στρατιωτικές σχολές, μετά τη μείωση των θέσεων εισαγωγής κατά 30% και αυτό φέρνει άνοδο των βάσεων. Σύμφωνα με το Έθνος, εκτιμάται πως μπορεί να ξεπεράσει τις 19.300 μόρια (πάνω και από την Ιατρική), πάνω από 19.200 θα χρειαστούν για εισαγωγή στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ), ενώ για τη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΟΠΛΑ) η βάση μπορεί να φτάσει τα 14.700.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.