Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση.Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την απαράδεκτη κράτηση μεταναστών

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης, από κοινού με την ΕΛΜΕ-ΚΙ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση. Καταγγέλθηκε η απαράδεκτη κράτηση και κίνηση διαδικασιών απέλασης μεταναστών που βρίσκονται χρόνια στο νησί μας, που έχουν οικογένειες και σε ορισμένες περιπτώσεις τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Βάσει της «μεταναστευτικής» πολιτικής κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης – ΕΕ – κεφαλαίου οι άνθρωποι αυτοί χαρακτηρίζονται «λαθραίοι» ή «παράνομοι» και βρίσκονται σε «λίστες ανεπιθύμητων» για τη χώρα. Χωρίζουν τα.........
ζευγάρια, χωρίζουν τους γονείς από τα παιδιά, δρομολογούν καταστάσεις επικίνδυνες ακόμη και για τη ζωή ανθρώπων. Σκόπιμα ταυτίζουν το μεροκαματιάρη με τον εγκληματία.
Οι συνάδελφοί μας μετανάστες έχουν να αντιμετωπίσουν διαρκώς και νέα εμπόδια και έξοδα στις ήδη μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να βγάλουν άδεια διαμονής για εργασία (απαίτηση για 100 ένσημα, ύπαρξη σύμβασης εργασίας και εξοντωτικά για αυτούς παράβολα 300 ευρώ για 2 χρόνια και επιπλέον πρόσθετα χαράτσια για την έκδοση των νέων «εκσυγχρονισμένων» αδειών διαμονής). Είναι φανερό ότι η κατάσταση οξύνεται και δεν αντιμετωπίζεται ούτε με χάπενινγκ ούτε με περιγραφικές - πολιτικά αφυδατωμένες εκδηλώσεις ούτε με υπόκλιση στον μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί:
1.      Άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων συναδέλφων και αναστολή των διαδικασιών απέλασής τους.
2.      Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και έχουν δημιουργήσει βασικούς δεσμούς με την χώρα, έχουν δημιουργήσει οικογένεια. Απλοποίηση των διαδικασιών ανανέωσης, αποσύνδεση από τη συγκέντρωση αριθμού ενσήμων και σύμβαση με εργοδότη, κατάργηση των παράβολων και προστίμων. Ισότιμη πρόσβαση στην δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία, ανεξάρτητα από τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Ίσα εργατικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα.
Την παρέμβαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στήριξαν με την παρουσία Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αργοστόλι 20/7/2013

Η Διοίκηση του ΕΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.