Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Έναρξη της εβδομάδας Λαϊκού Πολιτισμού στο Αργοστόλι


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε χθες η Εβδομάδα Λαϊκού Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι.
Έμποροι από την Κεφαλονιά, στα πλαίσια της εβδομάδας θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τα παραδοσιακά προϊόντα τους από κάθε γωνιά του νησιού, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να γευθούν τα παραδοσιακά κεφαλονίτικα εδέσματα, αλλά και να τα αγοράσουν.
Η κεφαλονίτικη ρομπόλα, το θυμαρίσιο μέλι, οι παραδοσιακές μάντολες αλλά...... και χειροποίητα κοσμήματα καθώς και βιβλία, ήταν μερικά μόνο από τα προϊόντα της έκθεσης.

Κατά τη χθεσινοβραδυνή έναρξη της εβδομάδας, μέλη του παιδικού χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Σκάλας «Πηνελόπη» παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στα εγκαίνια της εκδήλωσης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της ΚΕΔΗΚΕ με τον εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου «Η Κράνη» και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.