Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Ομαδικό σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα στο Αργοστόλι

Με δυνατό σκακιστικό φινάλε έκλεισε η φετεινή σχολική χρονιά, καθώς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, Ομαδικό Σχολικό πρωτάθλημα, την Κυριακή 16 /6, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, που φιλοξένησε την διοργάνωση.
Προηγήθηκαν εσωτερικά πρωταθλήματα, την Παρασκευή 7/6, στο 4ο Δημ. Αργ/λίου, με 40 συμμετοχές, και την Πέμπτη 13/6 στο 6ο Δημ. Αργ/λίου, με 32 συμμετοχές, για να επιλεγούν οι καλύτεροι.
Στόχος της πρώτης αυτής διοργάνωσης, ήταν όχι η ανταγωνιστικότητα, αλλά η........ μαζικότητα, η διάδοση του σκακιού και η ένταξη του, στις Σχολικές δραστηριότητες, την επόμενη Σχολική Χρονιά.
Συμμετείχαν 5 Δημοτικά Σχολεία του Αργοστολίου, με μεγάλο αριθμό παιδιών, συνολικά 111.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο με 13 παιδιά
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο με 20 παιδιά
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο με 5 παιδιά
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο με 40 παιδιά
Και το 6ο Δημοτικό Σχολείο με 33 παιδιά
Στις μεταξύ τους συναντήσεις, οι Σχολικές Ομάδες αγωνίστηκαν με τον μεγαλύτερο κοινό αριθμό παιχτών, ώστε να αγωνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι υπήρξαν αρκετές απουσίες δηλωθέντων παιχτών στην τελική φάση.
Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει του χρόνου να γίνει η διοργάνωση λίγο νωρίτερα, γιατί με το κλείσιμο των Σχολείων, πολλά παιδιά προτιμούν τις παραλίες.
Και δεν τα αδικούμε...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΚΑΚΙΕΡΕΣ ΣΚΟΡ
2ο – 1ο 5 3 - 2
3ο – 4ο 4 0,5 – 3,5
3ο – 2ο 4 0 - 4
4ο – 6ο 11 6,5 – 4,5
1ο – 3ο 4 4 - 0
6ο – 2ο 7 2,5 – 4,5
6ο – 3ο 4 3 - 1
4ο – 1ο 5 2 - 3
2ο – 4ο 7 5- 2
1ο – 6ο 5 5 - 0

Έγιναν μεγάλες μάχες, και οι μισοί αγώνες κρίθηκαν από το αποτέλεσμα μιας σκακιέρας.
Την πρώτη θέση κατέλαβε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με 4 βαθμούς.
Την δεύτερη θέση, το 1ο Δημοτικό με 3 βαθμούς,
Την τρίτη θέση, το 4ο Δημοτικό με 2 βαθμούς,
Την τέταρτη θέση το 6ο Δημοτικό με 1 βαθμό και την
πέμπτη θέση το 3ο Δημοτικό χωρίς βαθμό, που κατέβηκε με ελλειπή ομάδα, λόγω απουσιών.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχολεία με τις μεγαλύτερες συμμετοχές, διακρίθηκαν στο φετεινό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Το 1ο Δημοτικό με τον Βασίλη Βουργίδη, και το 4ο Δημοτικό με την Νίκη Λαζή, κατέκτησαν το Πανελλήνιο Σχολικό Κύπελλο στην κατηγορία τους, ενώ το 6ο Δημοτικό, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα με την Δέσποινα Λουκάτου.
Η μαζικότητα αυξάνει τον ανταγωνισμό και ανεβάζει το επίπεδο. Και στο σημείο αυτό, η συμβολή των εκπαιδευτικών, είναι καθοριστική.
Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας, από την νέα Σχολική Χρονιά, θα είναι στην διάθεση τους, για τακτικές Σκακιστικές δραστηριότητες, μέσα στα Σχολεία.
Τους ευχαριστούμε για την συνεργασία, και τους συγχαίρουμε για τις πολύ ωραίες εκδηλώσεις που μας πρόσφεραν, στο κλείσιμο της Σχολικής χρονιάς, δείχνοντας ότι τα Σχολεία είναι πυρήνες δημιουργίας.
Προς το παρόν τα μαθήματα σκάκι συνεχίζονται και για το καλοκαίρι, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 6 έως 9 στο 2ο Δημ. Σχολείο Αργοστολίου, που μας φιλοξενεί και στηρίζει την προσπάθεια μας.
Πληροφορίες : Αποστολάτος Γεράσιμος 6955725959.
Καλό καλοκαίρι
Το Δ.Σ.6o dhmotikoΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.