Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Θεοπεφτάτου - Στρατούλη για το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στο Αργοστόλι

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ.Υπουργό
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

27/06/2013
Θέμα : «Το κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στο Αργοστόλι». 
   Στο Αργοστόλι σήμερα τα πέντε νηπιαγωγεία στεγάζονται είτε σε χώρους Δημοτικών σχολείων είτε σε χώρους ακατάλληλους για μαθησιακό περιβάλλον νηπίων. Πρόκειται για ενοικιαζόμενες κατοικίες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Ο σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς-Ιθάκης, έχει επισημάνει από την αρχή του σχολικού έτους την αναγκαιότητα για ίδρυση ενός 6ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου, το οποίο θα καλύπτει τις ......
ανάγκες των κατοίκων σε περιοχές της πόλης, οι οποίες ακολουθούν γοργό ρυθμό ανάπτυξης και κατοίκησης.
   Τη στιγμή που το κράτος επιλέγει τη συγχώνευση ή και την κατάργηση υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης, επιλέγει παράλληλα τη μη αξιοποίηση του νέου δημόσιου κτιρίου του βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή «Λαϊκές Κατοικίες» στο Αργοστόλι και τη συνέχιση της εκμίσθωσης ενοικιαζόμενων κατοικιών από ιδιώτες. Το εν λόγω κτίριο  πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός σύγχρονου βρεφονηπιακού σταθμού, αλλά παρόλα αυτά βρίσκεται αφημένο στην τύχη του χωρίς καμία προφανή δικαιολογία.
Επειδή, είναι παράλογο να αφήνουμε τα παιδιά μας να στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, ενώ υπάρχει ένα νέο κτίριο του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας και νυν του ΟΑΕΔ και  που παραμένει εντελώς αναξιοποίητο.
Επειδή, η χώρα μας δεν έχει την ευχέρεια να ξοδεύει χρήματα σε ενοίκια, τα οποία μπορεί να εξοικονομήσει,
Επειδή, η ασφαλής στέγαση των παιδιών μας είναι αγάγκη και όχι πολυτέλεια.
  
Για τους παραπάνω λόγους,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:

   1 .      Γιατί αφήνετε αναξιοποίητο το νέο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας και νυν του ΟΑΕΔ, που βρίσκεται στην περιοχή «Λαϊκές Κατοικίες» στο Αργοστόλι;
   2.      Υπάρχουν σχέδια για ενδεχόμενη παραχώρηση του εν λόγω κτιρίου στο ΤΑΙΠΕΔ;
  3.      Πως θα προχωρήσετε στην κάλυψη των αναγκών στέγασης για τα νηπιαγωγεία του Αργοστολίου;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου


Στρατούλης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.