Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η Κεφαλονιά τιμώμενος προορισμός σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο


Η Κεφαλονιά τιμώμενος προορισμός σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Κεφαλονιά τιμώμενος προορισμός, σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί Έλληνες αλλά και ξένοι, όπως και ο αντιδήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κεκάτος. Tην παρουσίαση και τις ομιλίες προλόγισε και συντόνισε η ιταλίδα δημοσιογράφος Elisabetta Giudrinetti η οποία το τελευταίο διάστημα έχει συμβάλει τα μέγιστα για την προβολή της Κεφαλονιάς στο εξωτερικό.
Την εισαγωγή έκανε ο αντιδήμαρχος της Κεφαλονιάς κος Κεκάτος και ο Nicola Censini (ΕΕ ειδικός σύμβουλος για το Δήμο Κεφαλονιάς).

Στην συνέχεια το λόγο πήραν οι Νίκος Χρυσόγελος, Roberta Angelilli, Γιώργος Παπανικολάου, Άννυ Ποδηματά, Rebecca Harms, ενώ τις δικά τους.....
σχόλια μετέφεραν μέσω βίντεο οι Gianni Pittella, Roberta Angelilli και Ρόδη Κράτσα.

Το πολύπαθο νησί, έχοντας περάσει χρόνια ξένης κυριαρχίας, είτε ενετοκρατίας, είτε φραγκοκρατίας, είτε ιταλογερμανικής κατοχής, αλλά και φυσικών καταστροφών (μεγάλος σεισμός του '53) έχει βγει αλλόβητο και όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν σ'αυτό. Ότι η Κεφαλονιά θα πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα για το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schultz μίλησε κι αυτός με την σειρά του για τον τόπο αυτό, ενώ στο τέλος εγκαινίασε και την φωτογραφική έκθεση σε διάδρομο του κοινοβουλίου, με εικόνες από την παλιά και σύγχρονη ιστορία της Κεφαλονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.