Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κρίσιμη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου με κεντρικό θέμα το «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» [ηχητικά]

Του Χρήστου Λαμπράκη
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μετά από αίτημα του Αντιπροέδρου του Σώματος κυρίου Διονύση Λυκούδη.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Θεόφιλος Μιχαλάτος αφού εξέφρασε την ελπίδα να υπάρχει μια καλή τουριστική σεζόν, προχώρησε σε ανάγνωση του αιτήματος σύγκλησης του ΔΣ, σύμφωνα με το οποίο αφορμή στάθηκε η προσπάθεια πολιτικών παραγόντων και.....εταιρειών Ζακυνθινών συμφερόντων για την αποδρομολόγηση του «Νήσος Κεφαλονιά» και η επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ο κ. Λυκούδης τοποθετούμενος επί του θέματος αναφέρθηκε στο μονοπωλιακό καθεστώς λειτουργίας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της Κεφαλονιάς μετά την αποχώρηση της εταιρείας «StrintzisLines» και εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια επαναδρομολόγησης του τότε «ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ», μιλώντας για ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά παράλληλα τονίζοντας τα πρώτα πολύ θετικά αποτελέσματα. «Ο κόσμος που μπήκε στην Κεφαλονιά την περίοδο του Πάσχα δεν θα έμπαινε αν δεν υπήρχε το ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» υποστήριξε ο κ. Λυκούδης τονίζοντας την προσφορά του πλοίου στην τοπική οικονομία και την στήριξη του από την κοινωνία και τον επαγγελματικό κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη η αποδοχή του «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» τρόμαξε τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να σταλθεί εξώδικο στον Υπουργό Ναυτιλίας λόγω της παραχώρησης άδειας για τη δρομολόγηση και να γίνει ερώτηση από το Βουλευτή Ζακύνθου κ. Κοντονή στο Κοινοβούλιο με κύριο μέλημα την αποχώρηση της «KefalonianLines» και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αποκλειστικά από την εταιρεία συμφερόντων του νησιού του.

Ο κ. Λυκούδης αφού υποστήριξε ότι το «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» δρομολογήθηκε χάρη στο Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο που επιτρέπει την ελεύθερη δρομολόγηση οποιουδήποτε πλοίου σε οποιαδήποτε γραμμή λόγω της άρσης του καμποτάζ μίλησε για την στήριξη των τοπικών φορέων στην επικείμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. την προσεχή Πέμπτη στη Νάξο.

Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κατέληξε προχωρώντας σε ανάγνωση ψηφίσματος το οποίο, τελικά, υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Συμβουλίου που περιγράφει τα οφέλη δρομολόγησης του «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» και καταδικάζει κάθε προσπάθεια αποδρομολόγησης του πλοίου.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μιχαλάτος ευχήθηκε το πλοίο να πάει καλά και να επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας σχετικά με τη δρομολόγηση του.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κυρίου Λυκούδη σε σχέση με την έγκαιρη θέση του Επιμελητηρίου στις εξελίξεις μετά τις ενέργειες των Ζακυνθινών, ο κ. Μιχαλάτος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε γνώριζε ότι η δρομολόγηση του πλοίου έχει προσωρινό χαρακτήρα.

«Όλοι οι Κεφαλλονίτες θέλουμε να λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός, αρχή μου είναι κάθε επενδυτική προσπάθεια στον τόπο πρέπει όχι μόνο να την αποδεχόμαστε αλλά και να την βοηθάμε, όπως και η Πολιτεία» κατέληξε ο κ. Μιχαλάτος.

Την ανάγκη στήριξης της προσπάθειας της νέας ναυτιλιακής εταιρείας από τον εμπορικό κόσμο τόνισε στην τοποθέτηση του ο κύριος Σταύρος Σπαθής, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης.

Εν τέλει, αποφασίστηκε λόγω σοβαρού κωλύματος στη μετάβαση του Προέδρου κ. Μιχαλάτου στη Νάξο για την υποστήριξη της δρομολόγησης του «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» να μεταβεί κάποιο άλλο μέλος του Συμβουλίου.

Σε άλλα θέματα, σε ομόφωνη στήριξη στο αίτημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των επισιτιστικών εποχιακών επαγγελμάτων για τη συνέχιση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας το χειμώνα προχώρησε το Επιμελητηρίου και μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Μιχαλάτου το σώμα επίσης ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη του αιτήματος όσα καταστήματα το επιθυμούν να λειτουργούν κατά την τουριστική περίοδο (1/4 – 30/10) τις Κυριακές και αργίες έως τις 11 το βράδυ.

Τέλος μετά από εισήγηση του κ. Μιχαλάτου συζητήθηκε το θέμα των εταιρειών lowcost.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αφού αναφέρθηκε στα οφέλη των δρομολογίων των εν λόγω εταιρειών για την Κεφαλονιά μίλησε για τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς προτείνοντας το Επιμελητήριο να ζητήσει από τα μέλη να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.