Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Απόφαση ΑΔΕΔΥ: Τι τυχαία(;) τρικλοποδιά ήταν αυτή;Εδώ και μέρες η ΟΛΜΕ ζητά την έμπρακτη συμπαράσταση των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην κατεύθυνση της δημιουργίας μετώπου αγώνα απέναντι στη φασιστική κατρακύλα της κυβέρνησης, που εν μέσω διακοπών προέβη στην έκδοση του γνωστού προεδρικού διατάγματος το οποίο επί της ουσίας στέλνει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας και .......ταυτόχρονα απαγορεύει όχι μόνο την απεργία αλλά το δικαίωμα της σκέψης  και της συζήτησης για αυτή.
 
Εδώ και μέρες εμφανίζονται δεκάδες κείμενα συμπαράστασης από μαθητές, συλλόγους γονέων και σωματεία εργαζομένων ζητώντας το αυτονόητο: την άρση της επιστράτευσης δηλώνοντας ότι τα αιτήματα των καθηγητών δεν είναι συντεχνιακά αλλά αφορούν την πορεία της δημόσιας εκπαίδευσης από εδώ και πέρα.
 
Και ενώ είναι φανερό ότι το κλίμα αλλάζει σε  κάποιο βαθμό υπέρ των καθηγητών, ω! του θαύματος συμπαραστέκεται και η ΑΔΕΔΥ!!! Αλλά πότε; Όχι την ημέρα που ζήτησε η ΟΛΜΕ, δηλαδή την πρώτη μέρα της προτεινόμενης απεργίας , αλλά αύριο, μέρα που το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών θα βρίσκεται σε διαδικασία ενημερώσεων και γενικών συνελεύσεων.
 Είναι ηλίου φαεινότερο ότι επιδίωξη της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΣΑΚ) δεν είναι η συμπαράσταση αλλά η επί της ουσίας ακύρωση και υπονόμευση της προσπάθειας συσπείρωση των εκπαιδευτικών.
 Εμείς γυρνάμε την πλάτη σε αυτές τις μεθόδους και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι ο αγώνας είναι κοινός συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα σχολεία της περιοχής μας, συμμετέχοντας αύριο στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Θήρας και στηρίζοντας την εισήγηση της ΟΛΜΕ.
  
Αυτόνομο Σχήμα Εκπαιδευτικών Β’ Κυκλάδων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.