Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΑΡΔΕΛΗ: Κύριε Περιφερειάρχη, υπάρχει και η Ομηρική Ιθάκη!


Ιθάκη 13 Μαίου 2013
Σμαράγδα Σαρδελή

Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων
Π.Ε. Ιθάκης

Προς:

κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, Περιφερειάρχη Π.Ι.Ν.

Κοιν/ση:

1.κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων,  Πολιτισμού & Αθλητισμού
2. κ. Νικόλαο Μηλιώτη, Πρόεδρο Π.Σ.

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κατά την ανάληψη της θητείας μας «κληρονομήσαμε» και την Προγραμματική Σύμβαση για τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή «Άγιος Αθανάσιος» στην Ιθάκη με αριθ.Πρωτ. 7105/19-10-2012 που αντιστοιχεί στο ποσό των 115.620€.
Αν και έχουν περάσει ήδη δυόμιση χρόνια από τη στιγμή που παραλάβαμε, η Σύμβαση δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί.
Σας ερωτώ λοιπόν και παρακαλώ όπως μου απαντήσετε εγγράφως στην  αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:
  • Γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί η εν λόγω σύμβαση;
  • Ποιες είναι οι ενέργειες της Π.Ι.Ν. για την ενεργοποίησή της εκτός από τις τρεις παρατάσεις που έχουν δοθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο;
  • Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες ΥΔΕ και Δ/νση Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Κεφαλληνίας παρά τα γραπτά και προφορικά αιτήματά μου δεν με ενημερώνουν σχετικά με το φάκελο και την εξέλιξη της Σύμβασης;
  • Πριν περίπου ένα χρόνο επισκεφθήκαμε μαζί την περιοχή και παρατηρήσατε την άθλια κατάστασή της που φέτος είναι σαφώς χειρότερη. Προτίθεται η Π.Ι.Ν. να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης, σήμανσης και φύλαξης του χώρου;
Ο αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Αθανασίου ενώ είναι γνωστός σαν μνημείο του πολιτισμού και της ιστορίας  μας σε όλο τον κόσμο και είναι καταγεγραμμένος σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς, η εικόνα που παρουσιάζει στον επισκέπτη είναι άκρως απογοητευτική και αποτελεί ντροπή για τους Ιθακήσιους αλλά και όλους τους Έλληνες!
Μέσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπάρχει και η Ομηρική Ιθάκη, γνωστή σε όλο τον κόσμο, στολίδι μοναδικό πολιτισμού και ιστορίας και οφείλουμε ως Περιφέρεια να την προστατέψουμε και να την αναδείξουμε.
Με  τιμή
Σμαράγδα Σαρδελή
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν. – Π.Ε.Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.