Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Προσοχή στα γεωργικά φάρμακα συνιστά ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός


ΕΑΣ-ΚΙ
Αριθμ. Πρωτ.  303/19.4.2013   

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός στα πλαίσια των γεωργικών προειδοποιήσεων ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό επαγγελματία παραγωγό αλλά και ερασιτέχνη καλλιεργητή για το τι πρέπει να προσέχει όταν αγοράζει φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Η χρήση των νόμιμων και καταχωρημένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη σύγχρονη γεωργία, με τις σημερινές συνθήκες και με ορισμένες προϋποθέσεις είναι αναγκαία για την αγροτική παραγωγή. Όταν χρησιμοποιούνται στη σωστή αναλογία και με την....... 
καθοδήγηση υπεύθυνου γεωπόνου συμβάλλουν στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και την βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.
Τα παράνομα φυτοπροστατευτικά προϊόντα δεν υποβάλλονται σε ενδελεχείς δοκιμές από κρατικούς φορείς για τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον και ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρήση τους.
Οι ετικέτες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να είναι γραμμένες στα ελληνικά και να αναγράφουν τον αριθμό έγκρισης. Οι οδηγίες διαβάζονται προσεχτικά πριν την χρήση. Κατά την προετοιμασία ή την διάρκεια του ψεκασμού, ο οποίος πρέπει να αποφεύγεται όταν επικρατεί υψηλή θερμοκρασία και δυνατός άνεμος, ο χρήστης οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός στο Αργοστόλι, ως εγκεκριμένο σημείο πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, παρέχει δωρεάν συμβουλές για μεμονωμένη ή συνδυασμένη καταπολέμηση εχθρών ή ασθενειών, ενημέρωση σχετικά με τις δραστικές ουσίες για κάθε καλλιέργεια, για πιο έντομο ή ασθένεια είναι εγκεκριμένο το κάθε σκεύασμα, για την ασφαλή χρήση και την εφαρμογή του, τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον και για τον ορθό τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των υπολειμμάτων και των κενών συσκευασιών.
 Από  τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.