Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Υποβιβάστηκε η ΑΕΚ - Καταδικαστική απόφασηΤον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Β΄ Εθνική αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, μετά τη διακοπή της αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό, λόγω της εισβολής των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο.
Το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος μηδένισε την Ένωση στο ματς με τον Πανθρακικό (0-3), ενώ παράλληλα της επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο. Βάσει της απόφασης αυτής, η ΑΕΚ πέφτει στους 27 βαθμούς και μετά την Κέρκυρα γίνεται η δεύτερη ομάδα που υποβιβάζεται, οπότε η αναμέτρηση της 30ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το λόγο, πλέον, θα έχει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία θα προσφύγουν οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζοντας σε δικαίωσή τους.

Λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής:

Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ : α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών), β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).

Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.