Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ-Μανωλάδα: Μαζική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μανωλάδα: Μαζική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης
που εξαπέλυσαν οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης στους μετανάστες.
Αστικό κράτος – κυβέρνηση και τοπικές διοικήσεις οι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση των μεγαλοϊδιοκτητών γης και των μπράβων τους, ενάντια σε μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα. Οι πυροβολισμοί είχαν αποτέλεσμα τη μεταφορά των μεταναστών στο νοσοκομείο και ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτή ήταν η «απάντηση» στα απλήρωτα δεδουλευμένα. Το να ζητά κάποιος να πάρει τα καθυστερημένα δεδουλευμένα του είναι έγκλημα. Η επίθεση αποτελεί συνέχεια της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που ασκείται καθημερινά σε .......
βάρος των μεταναστών, της δουλειάς χωρίς προστασία και ασφάλιση, των άσχημων συνθηκών διαβίωσης και των ελλείψεων κάθε μέτρου υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο καπιταλισμός έχει ανάγκη από σύγχρονους είλωτες και έχει δημιουργήσει νέα σκλαβοπάζαρα. Αστικό κράτος – κυβέρνηση και δικαιοσύνη καλύπτουν το έγκλημα, χρόνια τώρα. Η δολοφονική ενέργεια τροφοδοτείται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, από τον επίσημο ρατσισμό και τις επιχειρήσεις τύπου «Ξένιος Δίας». Τα κάτεργα οι εργοδότες τα οικοδομούν από κοινού με κυβέρνηση και τοπικές διοικήσεις.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική -εγκληματική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του! Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσων δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό.

Αργοστόλι 18/04/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.