Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

EΛME-KI: Συγκέντρωση ενάντια στη διακοπή ρεύματος μαθητών



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κυβερνητικό έγκλημα στη Λάρισα να μας διδάξει:
Τώρα αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν ρεύμα - θέρμανση – - φαγητό
Παρασκευή 8 Μάρτη 1.30 μμ
διαδηλώνουμε μπροστά στη ΔΕΗ ΑΕ στο Αργοστόλι
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν πως δεν αγγίζει τον τόπο μας το βαρύ και αποτρόπαιο έγκλημα του θανάτου δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, λόγω οικονομικής αδυναμίας να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, αφού σπέρνουν παντού τη δυστυχία μέσω της αντιλαϊκής πολιτικής. Κι αυτή την πολιτική τη ζει ο λαός και η νεολαία του Νομού μας. 
Όσο αφορά τις δηλώσεις στελεχών της ΔΕΗ ΑΕ, σχετικά με τη .........
διακοπή ρεύματος σε μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων, ενημερώνουμε το λαό της Κεφαλονιάς ότι το ρεύμα παραμένει κομμένο. Μάλιστα, δίπλα στα κεριά για το διάβασμα, οι οικογένειες αυτές έχουν προμηθευτεί μαγκάλια και σόμπες για να ζεσταθούν.
Στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας, με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τους φόρους στα καύσιμα, νέα παιδιά, όπως και οι οικογένειές τους, αδυνατούν να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους: ρεύμα, θέρμανση, στέγαση, σίτιση. Θα θρηνήσουμε και νέους θανάτους, αν δεν δράσουμε αποφασιστικά και οργανωμένα. Κανείς σ' αυτή την κατάσταση δεν πρέπει πλέον να εφησυχάζει. Ειδικά για τους μαθητές και τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών οι οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι, το πετρέλαιο, το ρεύμα…
Απαιτούμε:
Άμεσα μέτρα ανακούφισης και εξασφάλισης της επιβίωσης, όπως να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, οι φόροι στο πετρέλαιο, ο ΦΠΑ στα είδη εστίασης, να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα και το νερό, να εξασφαλιστεί στέγη με φοιτητικές εστίες και αξιοποίηση ξενοδοχείων και άλλων χώρων που σήμερα μένουν ανεκμετάλλευτοι, δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις των μαθητών - φοιτητών - σπουδαστών και καμιά επιβάρυνση για τις σπουδές τους σε δίδακτρα, βιβλία, αναλώσιμα κ.ά. Κανένας μαθητής και φοιτητής χωρίς στέγη, ρεύμα, θέρμανση και φαγητό.
Επανασύνδεση σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές που έχει γίνει διακοπή ρεύματος.
Τα αδικοχαμένα νιάτα ας γίνουν αφορμή για μαζική αφύπνιση και ξεσηκωμό εργαζομένων και νεολαίας.
Καλούμε τους συναδέλφους και τους μαθητές των σχολείων να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση που οργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές του Νομού μπροστά στη ΔΕΗ, από το πρωί της Παρασκευής 8 Μάρτη.
Αργοστόλι 07/03/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.