Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς: Κινητοποίηση σε ΔΕΗ


Επιτροπή Αγώνα
Λειβαθούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ…
Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς καταγγέλλει ότι ο θάνατος των δύο σπουδαστών των ΤΕΙ στη Λάρισα καθώς και οι κίνδυνοι για τη ζωή άλλων τριών, που ακόμη δεν έχουν ξεπεραστεί, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών φτωχοποίησης του λαού και των παιδιών του, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Οι καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία είναι τραγικές. Δεν μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια, δεν έχουν να τραφούν, δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Στερούνται δηλαδή τα βασικά μέσα επιβίωσης. Ως......
Επιτροπή Αγώνα συμμετείχαμε στη διεκδίκηση του ταξικού κινήματος από τη ΔΕΗ για να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε μαθητές. Δυστυχώς η διακοπή ρεύματος συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα και στον τόπο μας. Οι διακοπές ρεύματος πολλαπλασιάζονται και για άλλες φτωχές οικογένειες της περιοχής μας.
Είναι χρέος μας να αντιδράσουμε.
Απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και εξασφάλισης της επιβίωσης:
·           να καταργηθούν όλα τα χαράτσια
·           να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο και ο ΦΠΑ στα είδη διατροφής
·           να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα και το νερό – είναι αγαθά και όχι εμπορεύματα
·           να εξασφαλιστεί στέγη με φοιτητικές εστίες και αξιοποίηση ξενοδοχείων και άλλων χώρων που σήμερα μένουν ανεκμετάλλευτοι
·           δωρεάν εισιτήρια για τις μετακινήσεις των μαθητών - φοιτητών - σπουδαστών και καμιά επιβάρυνση για τις σπουδές τους σε δίδακτρα, βιβλία, αναλώσιμα κ.ά.
·           καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς στέγη, ρεύμα, θέρμανση και φαγητό.
Καλούμε σε δημιουργία Λαϊκών Επιτροπών σε όλη την Κεφαλονιά και το συντονισμό μας, ώστε, μαζί με τα ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα, να οργανώσουμε την άμυνα και την αντεπίθεσή μας στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - κεφαλαίου.
Παρασκευή 8 Μάρτη
Από το πρωί στις 7.30 δίνουμε «παρών» μπροστά στη ΔΕΗ ΑΕ
1.30 μμ διαδηλώνουμε μαζικά – μαχητικά στον ίδιο χώρο

Κεραμειές 06/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.