Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Κρατική τρομοκρατία στη Χαλκιδική


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

e-mail: elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κρατική τρομοκρατία και βία ενάντια στο λαό της Χαλκιδικής
είναι χαστούκι σε βάρος όλων μας
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κάτοικων της Χαλκιδικής, και καταδικάζει το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση με αφορμή την προβοκάτσια, που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές. Καταγγέλλει, επίσης, την πρακτική της αστυνομίας και το τρομοκρατικό όργιο που ακολούθησε στην Ιερισσό, την πολιορκία του χωριού και τις επιθέσεις με.......
χημικά σε βάρος των κατοίκων, τις ρίψεις τους μέσα στο σχολείο, τις μαζικές προσαγωγές, τις πολύωρες κρατήσεις και ανακρίσεις ακόμη και μικρών παιδιών, την παράνομη λήψη γενετικού υλικού. Οι προβοκάτσιες χρησιμοποιούνται για να στείλει η άρχουσα τάξη και οι μηχανισμοί της ξεκάθαρο μήνυμα πως οι εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις που βάζουν εμπόδια στη δράση των καπιταλιστών, αντιμετωπίζονται ως έγκλημα και ως τέτοιο θα χτυπιούνται αλύπητα. Ανάλογες καταστάσεις με την εξόρυξη χρυσού και ανάλογα περιστατικά ζούμε (και θα ζήσουμε) και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι επενδύσεις για την εξόρυξη χρυσού, μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, δε θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Θα φέρουν μόνο καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, για να θησαυρίσουν μονοπωλιακοί όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα έπρεπε να γίνεται σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, και την προστασία του περιβάλλοντος και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Προϋπόθεση για μια τέτοια ανάπτυξη είναι ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία και να σχεδιάσει την οικονομία με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του. Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία της εταιρείας, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλων των κλάδων: Από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τη μεταποίηση, μέχρι τον τουρισμό. Θα αξιοποιεί την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας για όφελος του λαού.
Αργοστόλι 10/03/2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.