Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ…

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!
Σε πλήρη διάλυση έχει περιέλθει πλέον ο Δήμος Ιθάκης, εξαιτίας της ανικανότητας και της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής. Μιας δημοτικής αρχής η οποία είναι εγκλωβισμένη πλήρως στο βούρκο της ανομίας και της παραβατικότητας, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις προσωπικές της υποθέσεις και τις εκκρεμότητές της με το Κράτος, διαμέσου του Δήμου. Αφού για τον λόγο αυτό, δήμαρχος και αντιδήμαρχος διέλυσαν την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με την παράνομη και ανήθικη δίωξη της προϊσταμένης, καταφέρανε να φέρουν το Δήμο στην τραγική κατάσταση, τέλος Μαρτίου να μην έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό!
1. Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει καταρτίσει τον π/υ του 2013, μέχρι τις 31-12-2012. Μπορούσε να τον συντάξει ακόμη και μέχρι τις 31-01-2013.Τον καταθέσανε για συζήτηση στο Δ.Σ στις 04-03-2013, εν γνώσει τους ότι ο Δήμος πλέον ............ΑΠΟ ΤΗΝ 1-3-2013 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

Παρά τις κατ' επανάληψη ενστάσεις μας και τις επισημάνσεις μας ακόμα και κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ, ότι ο Π/Υ που καταθέσανε:

- Έχει συνταχθεί κατά παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τη σύνταξή του και θα ακυρωθεί.

- Περιέχει αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες εγγραφές εσόδων, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΥΨΟΥΣ 760.000, 00 ευρώ.

- Με τα πλασματικά έσοδα που έχουν υπολογίσει, χρηματοδοτούν ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, δηλαδή έργα που δεν θα γίνουν ή- ακόμα χειρότερα- αν και εφόσον ξεκινήσουν ,θα καταστρέψουν οικονομικά το Δήμο.

Δεν άκουσαν καμία από τις επισημάνσεις μας και ψηφίσανε έναν προϋπολογισμό ανειλικρινή και επικίνδυνο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Ύστερα από 18 ημέρες, στις 22-03-2013 ο Δήμος Ιθάκης ενημερώνεται ότι ο Ελεγκτής Νομιμότητας δεν εγκρίνει τον π/υ ,γιατί έχει συνταχθεί με τρόπο αυθαίρετο και κατά παράβαση των διατάξεων που διέπουν τη σύνταξή του! Καλείται δε η Οικονομική επιτροπή να καταθέσει στο Δ.Σ νέο Π/Υ για έγκριση!

Έτσι, ο Δήμος αναμένεται να έχει εγκεκριμένο π/υ κατά τα τέλη Απριλίου! Οι συνέπειες αυτού του... επιτεύγματος τόσο για την λειτουργία του Δήμου, όσο και για την οικονομική ζωή του τόπου μας είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

2. Στις 4-3-2013 στη συζήτηση του Π/Υ, ο συνάδελφος Ν. Μαυροκέφαλος πρότεινε, οι συμβασιούχοι που δουλεύουν χρόνια στο Δήμο να προσληφθούν ως μόνιμοι. Είναι μια πολιτική θέση, η οποία ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Την επόμενη ημέρα ο δήμαρχος απαιτούσε να μην γραφεί η απόφαση. Όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να επιβάλλει την άποψή του, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, ο Δήμος Ιθάκης δεν θα προσλάβει συμβασιούχους το 2013, και η ευθύνη βαραίνει τον... Ν. Μαυροκέφαλο!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟ 2013 ΓΙΑΤΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ! Και βέβαια ουδείς από τους αρμόδιους που διοικούν το Δήμο, είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να πει την αλήθεια στο Δ.Σ και να δώσει εξηγήσεις για το νέο... επίτευγμα των διοικούντων!

3. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από τον Δήμο Ιθάκης , να προβαίνει σε παρακράτηση της μηνιαίας αντιμισθίας του δήμαρχου, λόγω χρεών του προς το Δημόσιο. Για να μην εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου οικονομικών, ο δήμαρχος εξουσιοδότησε τον εαυτό του να εισπράττει μόνος του λεφτά και επιταγές του Δήμου από τις τράπεζες. Όμως το μόνο όργανο που μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιον για να κάνει οικονομικές συναλλαγές με τις τράπεζες για λογαριασμό του Δήμου, είναι το Δ.Σ! Κατά συνέπεια η εξουσιοδότηση που έχει κάνει ο δήμαρχος είναι παράνομη και έτσι σήμερα δεν μπορεί κανείς από τον Δήμο να προβεί σε τραπεζικές συναλλαγές!

4. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ζητά τις προτάσεις των φορέων ,σχετικά με την εκπονούμενη από αυτήν μελέτη χωροταξικού των νησιών του Ιονίου. Τελευταία προθεσμία υποβολής των προτάσεων του Δήμου ήταν η 18η Μαρτίου 2013. Το Δ.Σ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!

5. Επί δύο και πλέον χρόνια το νησί, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες έχουν ξεχάσει τι θα πεί δημοτικό έργο! Το χειρότερο όμως είναι πως και ότι φτιάχτηκε από τους προηγούμενους διαλύεται ,παραδομένο στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία των διοικούντων το Δήμο. Τραγικό παράδειγμα αποτελεί το κτήριο του Δημαρχείου. Μεταφέρθηκαν οι υπάλληλοι άρον-άρον, καταστρέψανε τους εσωτερικούς του χώρου και παραμένει δύο χρόνια ένα κουφάρι! Κατά τα άλλα ο Δήμος πληρώνει δεκαπενταριές χιλιάδες ευρώ για ενοίκια!

6. Σε ερώτημα του συνάδελφου Αθ. Λιβιτσάνη προς τον Δήμαρχο σε συνεδρίαση του Δ.Σ, «τι γίνεται με το λιμάνι του Π. Αετού και γιατί δεν συνεχίζεται» η απάντηση ήταν... αφοπλιστική: «προσπαθώ να το πάρει να το φτιάξει ο Δήμος»! Τέτοια υπευθυνότητα και σοβαρότητα διακρίνει τη πολιτική του Δήμου ιδιαίτερα στο καίριο ζήτημα των έργων! Κάτσε τώρα εσύ κουβέντιασε σοβαρά γιατί δεν γίνεται τίποτα στο Θιάκι!

Τι λένε οι διοικούντες τον Δήμο για αυτή τη κατάντια, δείγματα της οποίας σας αναφέραμε; Τα ίδια της συγκεχωρημένης! Για όλα φταίει ο... Σκληρός! Μα τούτη τη φορά προβάλλουν και... σοβαρό επιχείρημα! Διαβάστε το και σκεφτείτε ποιοι κυβερνούν το τόπο μας! Λένε λοιπόν ότι «αν δεν έγραφε ο Σκληρός τη θέση του για τον προϋπολογισμό στα Πρακτικά του Δ.Σ, ο Ελεγκτής Νομιμότητας δεν θα έβλεπε τις παρανομίες του προϋπολογισμού και δεν θα τον ακύρωνε»!

Θαυμάστε σκεπτικό και πολιτική φιλοσοφία και κουλτούρα δημοτικών αρχόντων! Και μην απορεί κανείς πλέον, γιατί έχουν οδηγήσει σε τέτοια κατάντια τον Δήμο οι σημερινοί διοικούντες, οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες! Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται αυτά τα κυνικά και αδιανόητα για δημόσιους λειτουργούς ... θέσφατα, πιστεύουν ότι:

- Ο Δήμος, οργανισμός δημοσίου δικαίου, πυλώνας του δημοκρατικού Πολιτεύματος, έχει το δικαίωμα να εξαπατά τις υπερκείμενες αρχές, κατά το πνεύμα του κάθε απατεώνα ιδιώτη!

- Αυτοί είναι οι «ξύπνιοι», που έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν πως μπορούν να εξαπατούν τους πάντες, ακόμα και τους ελεγκτές τους οποίους θεωρούν όπως και όλους τους άλλους, εκτός φυσικά εαυτών, κουτούς, αμόρφωτους και ανίκανους να βρουν τις κουτοπονηριές και τις απάτες τους!

Με λίγα λόγια μας λένε οι διοικούντες ότι, προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους συμβούλους και τους ελεγκτές, φτιάχνοντας και υποβάλλοντας έναν π/υ με ψεύτικα στοιχεία! Κρίμα που τους... πήρανε χαμπάρι!

Τέτοια ήθη ευδοκιμούν πλέον στον κορυφαίο θεσμό του νησιού μας. Όμως εμείς ξέραμε ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα, γιατί πάντα πιστεύαμε ότι στη πολιτική του ζωή ο καθένας, καταθέτει τα χαρακτηριστικά στοιχεία που διακρίνουν την προσωπική του ζωή! Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο! 

Αυτές οι συμπεριφορές και οι νοοτροπίες που αποπνέουν, είναι από τους κύριους λόγους που ο Δήμος Ιθάκης περιήλθε στη δεινή κατάσταση που βιώνει. Οι διοικούντες ασκούν την εξουσία και τη διοίκηση σύμφωνα με τις αρχές και τα εφόδια που διαθέτουν: ψέμα, εξαπάτηση, μιζέρια, υποκρισία, αυθαιρεσία, παρανομία, υποτίμηση των άλλων, κομπίνες, αποποίηση και μεταφορά της ευθύνης τους. «Ίσιο» δρόμο δεν γνωρίζουν. Έτσι έχουν φέρει τον Δήμο στο χείλος της καταστροφής, μέσα σε ένα κλίμα πλήρους σήψης, παρακμής και ανομίας!

Ο Δήμος Ιθάκης είναι από τους ελάχιστους Δήμους της Χώρας που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που λοιδορούνται με ψέματα και κατασκευασμένες ανοησίες από την σημερινή, κατάφεραν να παραδώσουν στους σημερινούς ηγήτορες ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ. Αυτοί, με την άφρονα και ανερμάτιστη πολιτική τους, είναι ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.

Η δημοτική αρχή έχει καταρρεύσει και παρασύρει μαζί της και τη μοίρα του τόπου μας. Επειδή οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν μπορούν, γιατί δεν θέλουν, να σταματήσουν αυτόν τον θλιβερό και οδυνηρό για το νησί κατήφορο, είναι προτιμότερο να παραιτηθούν. Δεν είναι προς τιμήν τους να συνεχίσουν να παριστάνουν ότι είναι σύμβουλοι ή μέλη οικονομικής επιτροπής και να αγνοούν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους, να υποκρίνονται ότι ελέγχουν τον προϋπολογισμό του Δήμου και να υποβάλλουν στο Δ.Σ ένα κατασκεύασμα, παράνομα συνταχθέν από αναρμόδιους και άσχετους παράγοντες. Και τέλος τέλος να μην ακούν και κανέναν, οχυρωμένοι πίσω από την σιγουριά της άγνοιας. Η επιστροφή του Π/Υ από την Περιφέρεια, με την οδηγία να ξαναφτιαχτεί από μηδενική βάση, αποτελεί κόλαφο για όσους τον εισηγήθηκαν στο Δ.Σ και για όσους τον ψήφισαν, χωρίς να τον ελέγξουν, χωρίς να τον διαβάσουν και χωρίς να ακούσουν όσους τους προειδοποιούσαν για την επιστροφή του! Συμμετείχαν και αυτοί στη προσπάθεια εξαπάτησης συμβούλων και οργάνων της Πολιτείας, πλην όμως τους πήρανε χαμπάρι και η κοροϊδία δεν πέρασε. Ευθιξία υπάρχει σε κανέναν; Συναίσθηση της ευθύνης διαθέτει κανείς τους; Ή έχουν μπει κι αυτοί για τα καλά στο πνεύμα της... ηγεσίας!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.