Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Βολεύουν τα "δικά" τους παιδιά


Οι κομματικοί στρατοί, σε πλήρη συμφωνία και σύμπνοια των τριών κυβερνητικών εταίρων, έχουν εισβάλει στις ΔΕΚΟ και ισοπεδώνουν ακόμη και τις τελευταίες επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα που είχαν έστω και υποτυπώδη δραστηριότητα...

Αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ., στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ παίρνουν θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια οργανισμών, διώχνοντας τους παλιούς και εγκαθιστώντας ένα σύστημα κομματοκρατίας που όλοι στα λόγια καταγγέλλουν, δείχνοντας όμως .......
και ότι όσο κι αν ο κόσμος είναι στα κάγκελα, αυτοί μυαλό δεν βάζουν.

Δύο επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα αποτελούν το τρανό παράδειγμα. Η πρώτη είναι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η θυγατρική της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που ασχολείται με τις ΑΠΕ.
Πριν από λίγες ημέρες τη θέση του Γιάννη Τσιπουρίδη, του οποίου η σύμβαση έληξε, κατέλαβε ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, υποψήφιος της Ν.Δ. στην Κοζάνη κατά τις τελευταίες εκλογές, ο οποίος κατέλαβε την προτελευταία θέση σε σταυρούς. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει προσληφθεί στη ΔΕΗ από το 1993, αλλά τα τελευταία 12 χρόνια είναι αποσπασμένος στον κομματικό μηχανισμό. Είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα, συνδικαλιστικό στέλεχος της Ν.Δ. στο Οικονομικό Επιμελητήριο και σε άλλους φορείς. Ωστόσο, από πουθενά δεν προκύπτει η εμπειρία και οι γνώσεις του για τις «καθαρές» μορφές ενέργειας.

Μαζί του ορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας ο Γιώργος Κουλίδης, επίσης υποψήφιος της Ν.Δ. σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, από τη Φλώρινα, ο οποίος έχει δουλέψει στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας, αλλά πριν από 20 χρόνια. Επίσης δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις ΑΠΕ!

Το ίδιο σκηνικό και στον Διαχειριστή Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), όπου αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Χρήστος Ζακολίκος, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ενώ μαζί του ορίστηκε ως μέλος και η Σταματίνα Παπαδογγονα, ανιψιά του πρώην υπουργού της Ν.Δ.

Σημειωτέον ότι σε όλες τις νέες τοποθετήσεις τηρήθηκε η ποσόστωση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Με άλλα λόγια, οι νεοδημοκράτες έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά βολεύονται μερικοί ΠΑΣΟΚοι και κάποιοι της ΔΗΜΑΡ. Αυτά είναι τα νέα ήθη! Κι έπειτα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα! Ό,τι παλιό πρέπει να φεύγει... Μας χρειάζονται οι άπειροι και οι άφθαρτοι...

"Το Ποντίκι"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.