Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Σχετικά με τους όρους δημιουργίας νέων τομέων στα ΕΠΑΛ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
·         ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
·         ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει ότι θα ζητήσει να επαναβεβαιωθούν στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ) και στα Δημοτικά Συμβούλια Κεφαλονιάς και Ιθάκης οι παρακάτω θέσεις, που έχουν διατυπωθεί και ψηφιστεί κατ’ επανάληψη από τα όργανα αυτά:

1.    Στηρίζουμε τη δημιουργία τομέα δομικών στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου και κάθε άλλη ανάλογη πρόταση, η οποία δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά μεταξύ των ΕΠΑΛ Αργοστολίου και Ληξουρίου. Διαφωνούμε με την ίδρυση και την παράλληλη λειτουργία τομέων που υπάρχουν ήδη στο ένα ή το άλλο ΕΠΑΛ.
2.    Καμία συγχώνευση (στην Κεφαλονιά) ή κατάργηση (στην Ιθάκη) των ΕΠΑΛ ή ειδικοτήτων που λειτουργούν σε αυτά.
3.    Καμία δομή κατάρτισης είτε από το Υπουργείο Παιδείας είτε από το Υγείας είτε από άλλο φορέα, κύρια στην τεχνική εκπαίδευση και τη λεγόμενη «δια βίου κατάρτιση» / «εκπαίδευση ενηλίκων», να μην ιδρυθεί και λειτουργήσει παράλληλα - δηλαδή ανταγωνιστικά με τα ΕΠΑΛ, το Εσπερινό Γυμνάσιο αλλά και τα υπόλοιπα σχολεία. Το σύστημα βασικής εκπαίδευσης πρέπει να είναι ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν και να υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας.
Είναι προφανές ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα παλέψει ενάντια σε κάθε μεθόδευση που αντιτίθεται στις θέσεις αυτές.
Αργοστόλι 02/03/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.