Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ: Κύπρος: η σκοτεινή πλευρά του ίδιου νομίσματοςΑργοστόλι, 17/3/2013
Η αιφνιδιαστική, σαρωτική και τελείως έξω από κάθε όριο δημοκρατικής νομιμοποίησης και σεβασμού της εθνικής ανεξαρτησίας απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των κυπριακών τραπεζικών καταθέσεων, φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο πρόδηλο τρόπο, την παντελώς αήθη, καταχρηστική και δόλια πολιτική που ακολουθεί η Ε.Ε για τον φτωχό και καταχρεωμένο Νότο, κάτι που ο ελληνικός λαός έχει βιώσει σκληρά στο πετσί του.
Ανεξαρτήτως της φύσεως του μέτρου, δηλαδή τον αναγκαστικό, αμεσότατο και αρπαχτικό φόρο επί τραπεζικών καταθέσεων, αλλά και της δομής και μορφολογίας της Κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού της συστήματος που απαιτούν άλλη στιγμή μιαν άλλη συζήτηση, ο τρόπος και ο χρόνος στον οποίο...... ελήφθη αποδεικνύει χωρίς πια καμία πρόφαση τις πραγματικές προθέσεις όσων διαχειρίζονται, όπως και των εντολοδόχων τους, τις τύχες των ανθρώπων, των λαών και των κρατών.
 
Εν μια νυχτί, δοκιμάζουν την ανοχή και την αντοχή ενός λαού που στις πλάτες του έχει δοκιμάσει μεταμεσονύχτιους Αττίλες και τώρα είναι αναγκασμένος να υποστεί μια νέα εισβολή αυτή τη φορά όχι με τανκς, αλλά με το φράκο του δυτικού κερδοσκοπισμού.
 
Σε ο,τι μας αφορά, η ντροπιαστική και ληστρική αυτή τακτική, η ίδια που βιώνει και η χώρα μας,  επειδή προφανώς στοχεύει στην εξάπλωση της κρίσης, επειδή βάζει στο στόχαστρο έναν ολόκληρο λαό, επειδή ίσως εξυπηρετεί εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ με το μικρότερο δυνατό κόστος, επειδή προκαλεί την γεωπολιτική μοίρα της Μεσογείου, μοίρα κοινή για τα πτωχά και πτωχευμένα κράτη της Μεσογείου, δεν μπορούμε παρά να μην παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις οι οποίες διαδραματίζονται τόσο δίπλα μας, ώστε την επόμενη μέρα μπορεί να μας χτυπήσουν, για ακόμη μια φορά, τις πόρτες.
 
Κίνηση ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ-ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.