Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Τσίπρας: Φουσκώνουν το θέμα των επίορκων για να κάνουν απολύσεις


«Η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε απολύσεις μέσα από το φούσκωμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και να βαφτίσει τις απολύσεις ως ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα. Η επίφαση ότι το νομοσχέδιο σκοπεύει στη πάταξη των επίορκων είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά και χαρακτηριστικό του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπαλλήλους», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας και στα ασφαλιστικά ταμεία, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις από την ......... Τετάρτη.

«Μας λένε ότι θέλουν να πατάξουν τους επίορκους και την ασυδοσία, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν τη δημιουργία ενός διαρκούς ναρκοπέδιου ενοχοποίησης και απαξίωσης των δημόσιων λειτουργών και μιας δεξαμενής οιονεί επίορκων, που υπό την απειλή πειθαρχικών ποινών, είτε θα εκβιάζονται να υπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, είτε θα απολύονται», υπογράμμισε συνεχίζοντας και συμπλήρωσε: «Εμείς δε θέλουμε να υπερασπιστούμε τα κακώς κείμενα. Σε όλους τους κλάδους και σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν επίορκοι, αλλά θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να συκοφαντούνται ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων και κατηγορίες πολιτών».

Ο Α. Τσίπρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας που περιέχει «αυτές τις ακραίες αντισυνταγματικές και αυταρχικές διατάξεις με ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση των πειθαρχικών, αστικών και ποινικών ευθυνών των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία» και ότι κατέθεσε ήδη τροπολογία προσθήκη για την ανασύσταση και αναβάθμιση των καταργημένων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και κυρίων των κοινωνικών πολιτικών τους.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.