Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ενέργειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 
Εφαρμογές συστημάτων προστασίας του περιβάλλοντος– Ανακύκλωση 
Αδειοδοτημένος διαχειριστής μη επικίνδυνων αποβλήτων αρ. Μητρώου ΥΠΕΚΑ383 
Άδεια κεντρικής Μακεδονίας 231 
Άδεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 4382 
Άδεια Ιονίων Νήσων 4019/3552 
Υποκατάστημα Κ. Μακεδονίας 3ον χ.λ.μ Έδεσσας /Θεσσαλονίκης Τ.Κ 58200 
Ιονίων Νήσων ΒΙ.ΠΕ Αργοστολίου Κεφαλονιά Τ.Κ 28100 
Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης 1ον χ.λ.μ Κομοτηνής / Καρυδιάς Κομοτηνή 
Τηλ: 6980673889 - 6980116798 Email ionianrecycle@gmail.com 

Δελτίο τύπου 20.03.2013 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 
Καθώς ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 Μαρτίου, η UNICEF καλεί τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τους απλούς πολίτες να θυμούνται ότι πίσω από τα στατιστικά στοιχεία βρίσκονται τα πρόσωπα των παιδιών Σχεδόν το 90% των θανάτων παιδιών από διαρροϊκές ασθένειες ....... συνδέονται άμεσα με το μολυσμένο νερό, την έλλειψη αποχέτευσης ή την ανεπαρκή υγιεινή. Παρά την έκρηξη του παγκόσμιου πληθυσμού, αυτοί οι θάνατοι έχουν μειωθεί σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία, από 1,2 εκατομμύρια κάθε χρόνο το 2000 σε περίπου 760.000 το χρόνο το 2011. Για τη UNICEF, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ μεγάλος. 

«Οι αριθμοί μπορεί να μας παγώνουν, αλλά αντιπροσωπεύουν πραγματικές ζωές, πραγματικών παιδιών», λέει ο Wijesekera. «Κάθε παιδί είναι σημαντικό. Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα να επιβιώσει, το δικαίωμα σε ένα μέλλον που είναι τόσο καλό όσο μπορούμε να το κάνουμε.»«Αν, όσοι ανήκουμε στην κοινότητα εκείνων που εργάζονται για την ανάπτυξη, δεν κοιτάμε καθημερινά τα πρόσωπα των μικρών παιδιών, θα χάσουμε το στόχο κατά πολύ.»Οι πρόοδοι που έχουν ήδη σημειωθεί από το 1990, δείχνουν ότι με την πολιτική βούληση, με επενδύσεις, με έμφαση στην ισότητα και στην προσπάθεια να φθάσουμε τα παιδιά που είναι πιο δύσκολο να προσεγγισθούν, κάθε παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, ίσως μόνο μέσα σε μια γενιά. Πηγή UNICEF 

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της UNICEF, με τα λυπηρά στοιχεία που αφορούν την παιδική θνησιμότητα εξαιτίας του μολυσμένου νερού , η IONIAN RECYCLE HELLAS θέτει ως πρόταση συζήτησης και εφαρμογής σε τρεις περιφερειακές ενότητες , στην Π.Ε Ζακύνθου ( δήμος Ζακύνθου ), στην Π.Ε Κεφαλονιάς ,στην Π.Ε Χαλκιδικής ( Νέα Μουδανιά ) καταθέτοντας στις ως άνω περιφερειακές ενότητες το πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» συλλογής και ανακύκλωσης αποβλήτων σε ποσοστό 86%. Χωρίς κανένα κοστολόγιο από την πλευρά των δήμων . 

Με προφανές όφελος την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. 

Και με κίνητρο την παροχή πετρελαίου θέρμανσης στα δημοτικά σχολεία, εναλλακτικά παροχή τροφίμων προς το κοινωνικό παντοπωλείο των ως άνω Π.Ε . 

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβουμε το αυτονόητο, Ότι χρέος όλων μας είναι η προστασία ενός αγαθού που είναι απαραίτητο για την διαβίωση των επόμενων γενεών ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ. 

Ας στηρίξουμε όλοι μας πρωτοβουλίες που δεν κοστίζουν αλλά αξίζουν προσπάθειες με την ενεργή μας συμμετοχή . 

Ας μεταδώσουμε όλοι μας ότι σε δύσκολες στιγμές μάθαμε να αγωνιζόμαστε , ότι μπορούμε να προφυλάσσουμε το περιβαλλοντικό αύριο του παιδιού μας. 

Ζητώ από τους πολίτες να υποστηρίξουν , να γίνουν ενεργοί , να διαδώσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης των αποβλήτων, να γίνουν αρωγοί του προγράμματος «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». 

Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να διαθέσουμε έσοδα προς τους δήμους από μια δραστηριότητα που για τους ίδιους έχει μόνο κοστολόγιο. 

Σε συνεργασία με το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Π.Ε , τα Επιμελητήρια ,Το υπουργείο παιδείας ΣΕΠΕΔ , έως τις 15.06.2013 θα διοργανώσουμε ημερίδες παρουσίασης του προγράμματος «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με την ευκαιρία έναρξης της υλοποίησης του προγράμματος με την όση δυνατή μεγαλύτερη υποστήριξη από φορείς και πολίτες. 


Για την Ionian Recycle Hellas 

Διονύσης Κορσιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.