Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στις 17 Ιανουαρίου 2013 οι νέοι/νέες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δημοσίευσαν ανοικτή πρόσκληση στους συναδέλφους τους, να συμμετάσχουν σε εκδήλωση με τίτλο «Ο  υποταγμένος συνδικαλισμός και η αναγκαιότητα για ενότητα της Αριστεράς στη δράση - Εμπρός για την αριστερή ΔΟΕ».
Για πάνω από έναν μήνα (όπως μαρτυρά η ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 22/02/2013 ως πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ) οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ βασανίζονται από το ερώτημα: «Τι πάει να πει αριστερή ΔΟΕ και αριστερή ΟΛΜΕ»; Για να δικαιολογήσουν μάλιστα τα αδικαιολόγητα ταύτισαν τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με την...........
ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Θα θέλαμε να εξηγήσουμε στους συντρόφους της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ –γιατί πιστεύουμε ότι για όποιον άλλο έτυχε να διαβάσει την ανακοίνωση, το μήνυμά της ήταν αρκετά προφανές- ότι ευχή και επιδίωξή μας είναι η πλειονότητα των δημοκρατικά εκλεγμένων, από το σύνολό των εργαζομένων, εκπροσώπων των σωματείων, να είναι υποψήφιοι αριστερών παρατάξεων. Με αυτόν τον τρόπο και μέσα από προγραμματική σύγκλιση θα μπορέσουν να υπάρξουν περισσότερα σωματεία με αριστερή πλειοψηφία. Κρίνουμε δε ότι αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για να υπάρξει η όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο οργανωμένη αντίσταση στις πολιτικές εξόντωσης των εργαζομένων, ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε την καταστροφική τρικομματική κυβέρνηση, που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους στόχους που έχουν και οι συνεργασίες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο διαφόρων αριστερών παρατάξεων που συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ξεκαθαρίζουμε τέλος ότι πάγια θέση μας είναι η ύπαρξη ενός πρωτοβάθμιου, ενός δευτεροβάθμιου και ενός τριτοβάθμιου σωματείου.  
Είναι δεδομένο ότι σε αυτήν την προσπάθεια θεωρούμε φυσικούς συμμάχους μας τους συντρόφους του ΠΑΜΕ (μέλη και απλούς συνοδοιπόρους).
Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι σε τόσο κρίσιμες και ιστορικές στιγμές η ενδοσκόπηση δεν ωφελεί, αλλά αντίθετα δίνει πολύτιμο χρόνο στην πολιτική και οικονομική εξουσία να ανασυνταχθεί και να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο (με επιστρατεύσεις απεργών (ΜΕΤΡΟ, Ναυτεργάτες), κινητοποίησης των ΜΑΤ εναντίον αγωνιζόμενων κλάδων, συλλήψεις συνδικαλιστών, υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του με την επιδιωκόμενη αξιολόγηση που προωθείται η υποταγή, η συμμόρφωση, η χειραγώγηση και εντέλει η απόλυση εκπαιδευτικών).
 Είναι καθήκον μας με μαζικούς και ενωτικούς αγώνες να τους ανατρέψουμε.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.