Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δ.Ε.: Συμμετέχουμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 20ης Φλεβάρη


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ  Δ.Ε.  
·     Συμμετέχουμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 20ης Φλεβάρη
·    Συμμετέχουμε μαζικά στις ΓΣ των ΕΛΜΕ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας
·    Βάζουμε φρένο στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην εξαθλίωση των εκπαιδευτικών 
Η αντιλαϊκή τρικομματική κυβέρνηση προωθεί, στα πλαίσια της   εφαρμογής του 3ου μνημονίου, επιπρόσθετα μέτρα που βουλιάζουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και σε νέα δεινά. Το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής με νέες μειώσεις, έως το 2016, κατά 1,37 δις σε μισθούς, κατά 5,25 δις σε συντάξεις,  κατά 1,11 δις σε υγειονομική περίθαλψη [το ΔΝΤ σε πρόσφατη έκθεσή του κοστολόγησε  τα επιπλέον μέτρα για τη διετία 2015-2016 σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων  σε 4 δις ευρώ!]. 
Για πέμπτο συνεχή χρόνο η ελληνική καπιταλιστική οικονομία βουλιάζει σε βαθιά ύφεση. Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και δημαγωγίες για «σταθεροποίησή» της, για «ανάπτυξη που έρχεται» κλπ, αποκαλύπτονται για πολλοστή φορά σαν μια μεγάλη απάτη. Οι ειδήσεις από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013 για «υστέρηση εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού» και οι προαναγγελίες ότι «χτυπάει το  καμπανάκι για νέα μέτρα» προεξοφλούν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρεί σε κλιμάκωση της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Τα οικονομικά επιτελεία ετοιμάζουν, και ενόψει της άφιξης των ξένων τοποτηρητών της τρόικας, τα πρόσθετα βάρβαρα μέτρα που ο «μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης» του 3ου μνημονίου επιβάλλει να λαμβάνονται αυτόματα για κάθε «απόκλιση των .......
δημοσιονομικών στόχων». Ο κατώτερος μισθός των 489€ κρίνεται «υψηλός», η ΕΕ ανακοινώνει «αναθεώρηση του κατώτατου μισθού το 2014», από τον Απρίλη ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με κυβερνητική απόφαση  και όχι με την ΕΓΣΣΕ (αφού οι Συλλογικές Συμβάσεις καταργήθηκαν), η επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις γίνεται όλο και πιο βάρβαρη [επιστράτευση εργαζομένων, καταστολή κινητοποιήσεων, συλλήψεις και κακοποίηση, ενώ ετοιμάζονται για νομική απαγόρευση -στην ουσία- του δικαιώματος της απεργίας και σε συντριπτικό χτύπημα στα συνδικάτα], η ανεργία τσακίζει 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους (πάνω από το 60% των νέων ηλικίας 18-24 ετών), ετοιμάζεται η απόλυση τουλάχιστον 25.000 εργαζομένων στο δημόσιο το 2013 (150.000 συνολικά μέχρι το 2015), τα φορολογικά χαράτσια έχουν τσακίσει τα λαϊκά στρώματα και η φοροεπιδρομή συνεχίζεται, η δημόσια ασφάλιση και υγεία είναι υπό κατάρρευση και νέες «ρυθμίσεις» για περικοπές στη χρηματοδότησή τους και στις  παροχές δρομολογούνται.
Όσο για τις ιδιωτικοποιήσεις, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου [ορυκτών, υποδομών, νησίδων, δημόσιων επιχειρήσεων, κλπ].

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η διάλυση των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης προχωρά με γοργούς ρυθμούς, η αξιολόγηση [μηχανισμός απολύσεων, βαθμολογικής καθήλωσης, υποταγής και τρομοκράτησης, κατηγοριοποίησης σχολείων κλπ] είναι προ των πυλών, με απειλές και αυθαιρεσίες στα σχολεία παραβιάζονται σωρηδόν ωρολόγια και αναλυτικά  προγράμματα [μείωση ωρών διδασκαλίας, απλήρωτες υπερωρίες, μετακινήσεις καθηγητών από τις οργανικές τους θέσεις κλπ], ανακοινώνεται επίσημα ότι "Τρεις βασικές δεξαμενές της διαθεσιμότητας θα αποτελέσουν ο χώρος της παιδείας που αριθμεί περισσότερους από 150.000 εργαζομένους, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 100.000 υπαλλήλους και η τοπική αυτοδιοίκηση που αριθμεί 80.000 εργαζομένους" [Έθνος 9/2/2013].
Η εφαρμογή της αξιολόγησης θα δώσει καίριο χτύπημα στα εργασιακά μας δικαιώματα,  θα σηματοδοτήσει το τέλος των συλλογικών διεκδικήσεων, θα επιφέρει την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων, θα αποτελέσει το μηχανισμό υλοποίησης των απολύσεων, θα καταργήσει κάθε δυνατότητα παιδαγωγικής ελευθερίας μέσα στα σχολεία, θα σπείρει το φόβο, την υποταγή και τον ανταγωνισμό, θα προωθήσει τα σχέδια για το σχολείο της αγοράς.
Η χρεοκοπία του σχολείου συντελείται με φρενήρεις ρυθμούς!  Σχολεία της φτώχειας, των υποσιτισμένων μαθητών, σχολεία της παγωνιάς και της εγκατάλειψης, που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες λόγω υποχρηματοδότησης [ακόμα και τα προϋπολογισθέντα  του 2012 δεν δόθηκαν!] με τεράστια κενά διδακτικού προσωπικού. Σχολεία της μορφωτικής οπισθοδρόμησης με νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις, στοιβαγμένους 30 μαθητές στο τμήμα, ενώ ετοιμάζουν  Γενικό Λύκειο με πανελλήνιες εξετάσεις από την πρώτη Λυκείου και Τεχνικό της απλήρωτης εφηβικής εργασίας [«μαθητεία»].  Οι εκπαιδευτικοί εξαθλιώνονται με μισθούς πείνας των 600 και 700 ευρώ, μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους, όμηροι των υποχρεωτικών μετακινήσεων και της κατάργησης της οργανικής θέσης, με την αύξηση του ωραρίου προ των πυλών, με τη δαμόκλεια σπάθη των πειθαρχικών, της αργίας και των απολύσεων. Δεκάδες χιλιάδες Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα απολυθούν τον Ιούνιο, αφού αφ’ ενός καταργούνται οι διορισμοί μονίμων, αφ’ ετέρου τον επόμενο χρόνο οι προσλήψεις αναπληρωτών μειώνονται δραστικά [μόλις το 13% όσων προσλήφθηκαν το 2011!].
Το δε δημόσιο πανεπιστήμιο, τόσο με το νόμο Διαμαντοπούλου όσο και με το σχέδιο «Αθηνά»,  συρρικνώνεται, υποχρηματοδοτείται, ιδιωτικοποιείται.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η πλειοψηφία  του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με μια αναιμική -αριθμητικά και πολιτικά- πλειοψηφία των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, αποφάσισε να συναντηθεί με τον υπ. Παιδείας για το ΠΔ της αξιολόγησης [τη στιγμή μάλιστα που ακόμη και η  ΔΟΕ αρνήθηκε την προσχηματική συζήτηση για τις νέες προαποφασισμένες αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις του]. Μετά τη συνάντηση εξέδωσε ανακοίνωσε τύπου [την οποία πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο!], στην οποία συσκοτίζεται η κατηγορηματική εναντίωση του κλάδου μας στην αξιολόγηση [εκφρασμένη με σωρεία αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων Προέδρων των ΕΛΜΕ, ΔΣ και Συνεδρίων], αφού πουθενά δεν αναφέρει η Ανακοίνωση αυτή τη χειραγώγηση και την υποταγή που επιχειρείται, πουθενά δεν αναφέρει τις επικείμενες απολύσεις που συνδέονται με την αξιολόγηση, πουθενά δεν αναφέρει την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ανακατεύοντας «την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου» και την  επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με το ΠΔ του υπουργείου, σπέρνει αυταπάτες για μια υπονοούμενη δυνητικά «καλή αξιολόγηση», αναφέροντας δε μόνο τις δημοσιονομικές επιβουλές της επιχειρούμενης αξιολόγησης αποκρύπτει όλα τα άλλα στοιχεία που προαναφέραμε, προσφέροντας έτσι για άλλη μια φορά τις καλές υπηρεσίες των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ στη λείανση του εδάφους για το πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής.
Καμιά αυταπάτη, όμως, δεν μπορεί να σταθεί στο φως της βάρβαρης πραγματικότητας που ζούμε! Και  στις ΓΣ των ΕΛΜΕ  και στην επικείμενη ΓΣ Προέδρων [23/2] θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει!

Οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να σηκώσουμε με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια ψηλά το κεφάλι μας, να πάρουμε την υπόθεση της ζωής και των αγώνων μας στα χέρια μας, να συσπειρωθούν στις ΕΛΜΕ μας [τα σωματεία είναι τα όπλα των εργαζομένων] και να επιβάλουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, με την απομόνωση της γραμμής του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, της γραμμής της συναίνεσης και του συμβιβασμού, σε ένα κοινό πανεργατικό μέτωπο αγώνα, που είναι ανάγκη να δυναμώσει. Με το συντονισμό ΕΛΜΕ-Διδασκαλικών Συλλόγων- όσων πρωτοβάθμιων σωματείων και Ομοσπονδιών μαχητικά κινητοποιούνται, με την καλύτερη οργάνωση και την κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων και απεργιών, με εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη.

·         Πρέπει και μπορούμε να τους φράξουμε το δρόμο! Να ανατρέψουμε την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Να καταργήσουμε τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο, τη δανειακή σύμβαση και όλους  τους αντεργατικούς νόμους. Να φύγει η τρόικα από τη χώρα μας.
·         Έξω η Ελλάδα από την ΟΝΕ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό μηχανισμό

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ενάντια στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ και της  ΠΕΙΝΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και της  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ  Δ.Ε.
16/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.