Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Στέλιος Ματαράγκας: O ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει νέο Πασόκ για τρεις λόγους


Το έχουμε ακούσει από φίλους με ζωγραφισμένη την αγωνία στα πρόσωπά τους μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταλλαχθεί σε ένα νέο Πασόκ. Το ακούσαμε και από αντιπάλους με χαιρεκακία  που δεν κρυβόταν.

Παρ" ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πιο εντυπωσιακή και από την πορεία του Πασοκ τις παχυλές και ρόδινες μέρες μετά την μεταπολίτευση, παρ΄οτι ο λαός  σήκωσε όρθια από τα χαμηλά και τα δύο κόμματα μετά από τις εθνικές καταστροφές της Κύπρου και την μνημονιακή κατοχή, οι ομοιότητες σταματούν εδώ.
Επίσης, δεν υπάρχει το όνομά του σε καμία λίστα Χριστοφοράκου ή άλλη και δεν είναι εξαρτημένος από κανένα οργανισμό , ίδρυμα ή εταιρία.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται κυρίως από τις συνιστώσες , με καταβολές γερά ριζωμένες αριστερές και δεν είναι τα μεταστραφέντα από τα δεξιά παιδόπουλα που είχαν ανακαλύψει  θαμπωμένα τον ,, Σοσιαλισμό,, του Α. Παπανδρέου και βάφτηκαν επιφανειακά αλλά κάτω από την επιδερμίδα τους υπήρχε ανεξίτηλα γραμμένο το χρώμα του κατεστημένου των πατέρων τους.
Ο τρίτος λόγος και σπουδαιότερος είναι ότι οι σημερινές συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές
Σήμερα δεν υπάρχει  η δυνατότητα να δανείζεται καμία κυβέρνηση με ποταμό χρημάτων  και μέσω των οποίων να διαμορφώσει ξανά την ελληνική κοινωνία ,επιχειρηματίες, υπαλλήλους, αγρότες έμπορους και νεολαία , σε  εκλιπαρούν τες εκλογικούς πελάτες.
Σήμερα ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση και ούτε ο διάολος δεν φαίνεται να το γλυτώσει.

Στέλιος Ματαράγκας- Μέλος της Νομαρχιακής  ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.