Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΣ ΙΘΑΚΗΣ


Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιπρόεδρος του ΔΣ, Στάθης Βλασσόπουλος, είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Ιθάκη. Για τη θέση του Αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Ευστάθιος Καρτάνος και για τη θέση του Γραμματέα επανεκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Λιβάνης.
Ο Στάθης Βλασσόπουλος, που αποτελούσε ομόφωνη πρόταση της πλειοψηφίας, αναδείχτηκε Πρόεδρος με 9 ψήφους υπέρ και 8 Λευκά, στο σύνολο των 17 ψηφισάντων, - δεν ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση και η ανεξάρτητη σύμβουλος Γεωργία Ταφλαμπά.
Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Βλασσόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου Δ.Σ ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Χρήστος Σκληρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1. Ως Προεδρεύων του Δ.Σ για μοναδική φορά στα δύο χρόνια, στη συνεδρίαση της  21ης Νοεμβρίου 2012:
Α. Παραπληροφόρησε το Δ.Σ λέγοντας ότι δήθεν ο  Εισαγγελέας έχει διατάξει τον Ταμία του Δήμου να πληρώνει κανονικά το δήμαρχο και να μη του παρακρατάει μέρος του μισθού του, όπως επέβαλλε το υπουργείο οικονομικών.
Β. Επιδίωξε να απαξιώσει όσα στοιχεία κατέθεσαν  οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης σε αυτή τη συνεδρίαση, για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά του δήμαρχου, εκφράζοντας τη θέση του ότι «δεν με ενδιαφέρουν αυτά που λέτε, δεν έχω διαβάσει τα έγγραφα».
Γ. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, αντί να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου ,επέλεξε να υποστηρίξει τα προσωπικά  συμφέροντα του δήμαρχου σε βάρος των δημοτικών συμφερόντων.
Θεωρώ λοιπόν  τη στάση του  και την αντίληψη που έχει για το ρόλο του Προέδρου Δ.Σ, επικίνδυνες για τα συμφέροντα του Δήμου.
2. Τέλος, ο Δήμος έχει μπεί σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, με σοβαρά ζητήματα σε εκκρεμότητα και δραματικές αναμενόμενες  εξελίξεις. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ θα πρέπει να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων και να μη λειτουργεί μονοπαραταξιακά.Πολύ περισσότερο ,όταν η κυβερνώσα παράταξη, αποτελεί πλέον  τη μειοψηφία στο Δ.Σ.
Για τους λόγους αυτούς καταψηφίζω την υποψηφιότητα του κ. Βλασσόπουλου!
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.