Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ


«ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ»
Την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των εργαζομένων του Κοργιαλένειου Ιδρύματος Κεφαλονιάς, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα νησιά του Ιονίου.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «το Δ.Σ. του Κοργιαλενείου, ενώ όφειλε μισθούς μηνών, όχι μόνο προσπάθησε να εξαναγκάσει τους εργαζομένους να αποδεχθούν μείωση του ωραρίου εργασίας και αντίστοιχη μείωση αποδοχών προκειμένου να.....
πληρωθούν τα δεδουλευμένα» αλλά «απέστειλε εξώδικο (!) στο προσωπικό όταν αυτό ξεκίνησε επίσχεση εργασίας, με το αυθαίρετο αιτιολογικό ότι δεν παρουσιάστηκαν στην εργασία τους με το εκ περιτροπής ωράριο»!
Όπως επισημαίνει στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος στην Κεφαλονιά Κώστας Μιχαλάκος, «τόσο η Βιβλιοθήκη όσο και το Μουσείο παραμένουν κλειστά».
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Αύγουστο, ο Τέρενς Κουίκ με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του νησιού, είχε επισκεφθεί το Κοργιαλένειο Ίδρυμα και Βιβλιοθήκη, είχε μιλήσει με το προσωπικό και από τότε είχε κάνει Κοινοβουλευτική παρέμβαση στον Υπουργό Παιδείας, ώστε να πάρει πρωτοβουλίες και να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας. Το Υπουργείο Παιδείας σε εκτέλεση των μνημονιακών εντολών είναι εκείνο που αρνείται να αποδεσμεύσει τα προϋπολογισμένα χρήματα που αναλογούν στο Ιδρυμα.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΜΑ: ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑ
Κύριε Υπουργέ,
Οι εργαζόμενοι του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, δύο βιβλιοθηκονόμοι (26 και 25 χρόνια εργασίας) και μία μερικής απασχόλησης καθαρίστρια στη Βιβλιοθήκη (16 χρόνια εργασίας) και δύο υπάλληλοι του Μουσείου (26 και 19 χρόνια εργασίας) είχαν συμπληρώσει 11 μήνες χωρίς μισθό και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε .....
επίσχεση εργασίας από 22-11-2012 .
Το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο και ενώ όφειλε μισθούς μηνών, λίγο πριν ξεκινήσει η επίσχεση, προσπάθησε να εξαναγκάσει, τους εργαζόμενους, να αποδεχθούν μείωση του ωραρίου εργασίας και αντίστοιχη μείωση αποδοχών προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα .
Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 24-1-2013.
Στις 14-1-2013 το Κ.Δ.Σ, ενάντια στην απόφαση δικαστηρίου, τους κοινοποίησε νέο εξώδικο με το οποίο κατήγγειλε τη σχέση εργασίας και χωρίς αποζημίωση με το αυθαίρετο αιτιολογικό ότι δεν παρουσιάστηκαν στη εργασία τους σύμφωνα με το εκ περιτροπής ωράριο, πράγμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αυτή τη στιγμή, όπως μου επισημαίνει ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Κώστας Μιχαλάκος, τόσο η Βιβλιοθήκη όσο και το Μουσείο παραμένουν κλειστά. (πάνω από 10.000 επισκέπτες τα 3 τελευταία χρόνια)
Η κυβερνητική πολιτική με τα μέτρα περικοπών που προωθεί, δημιουργεί ανέργους ευσυνείδητους υπαλλήλους με εμπειρία άνω των 25 ετών και φέρνει σε απόγνωση πολίτες, που ηλικιακά είναι κάτι παραπάνω από αδύνατον να αναζητήσουν εργασία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε:
1. Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των εργαζομένων, ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου τομέα του πολιτισμού και μόρφωσης του Ιονίου.
2. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το ίδρυμα που αδιάλειπτα προσφέρει υπηρεσίες από το 1924.
3. Να μην αντικατασταθεί το άριστα καταρτισμένο προσωπικό, με ωρομίσθιους πού δεν θα ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση και διάδοση του πολιτιστικού πλούτου του Ιδρύματος.
4. Να συνεχιστεί η απρόσκοπτη επιχορήγηση του ιδρύματος και η κρατική του εποπτεία για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.