Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Παραχώρηση τμήματος κτιρίου Τ.Κ Βλαχάτων για δημιουργία εργαστηρίου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων Νομού Κεφαλληνίας

Στο κοινοτικό γραφείο Βαλαχάτων 21ας, σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο Βλαχάτων 21ας με θέμα: «Παραχώρηση τμήματος κτιρίου Τ.Κ Βλαχάτων για δημιουργία εργαστηρίου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων Νομού Κεφαλληνίας», κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Απόστολου Χαραλαμπάτου και ευρέθη νόμιμη απαρτία καθώς επί συνόλου τριών μελών ευρέθησαν παρόντες τρεις.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

α) Χαραλαμπάτος Απόστολος ΟΥΔΕΙΣ
β) Μιχαλάτος Διονύσιος
γ) Μικελάτος Κωνσταντίνος

Θέμα: «Παραχώρηση τμήματος κτιρίου Τ.Κ Βλαχάτων για δημιουργία εργαστηρίου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων Νομού Κεφαλληνίας»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Απόστολος Χαραλαμπάτος, εισηγήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και αφού παρουσίασε τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος, τόνισε τη σημασία και τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για την Τοπική Κοινότητα αλλά και για τον αγροτικό τομέα του νησιού, από την δημιουργία εργαστηρίου Ελέγχου και Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων με έδρα την Τοπική Κοινότητα Βλαχάτων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαραλαμπάτος επισήμανε ότι το Εργαστήριο το οποίο θα δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα και την επιστημονική καθοδήγηση του ΤΕΙ Ιόνιων Νησιών, θα λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, και μεταξύ των........... σκοπών του θα είναι η προαγωγή και η διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων καθώς και η προώθηση συστημάτων προστασίας και διαχείρισης της αειφορίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και του περιβάλλοντος. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να φθάσει τα 300.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαραλαμπάτος ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επίσκεψη στον προτεινόμενο χώρο μαζί με τον Καθηγητής του ΤΕΙ κος Σαμαρά, και ότι ο κος Σαμαράς θεωρεί ότι ο χώρος πληροί τις προδιαγραφές για την κατασκευή του εργαστηρίου.
Ο κ. Χαραλαμπάτος τόνισε ότι η λειτουργία του εργαστηρίου θα εδραιώσει μια σταθερή συνεργασία του αγρότη με τον επιστήμονα – γεωπόνο, ενώ θα βοηθήσει στην παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των φάσεων παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και στην τήρηση των νομικών απαιτήσεων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα αναμενόμενα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα οφέλη από τη λειτουργία του εργαστηρίου, τα οποία θα περιλαμβάνουν:
• Την παραγωγή υψηλής ποιότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην περιοχή μας.
• Την ορθολογικότερη χρήση των λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών μέσων που δέχεται η κάθε καλλιέργεια και άρα τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
• Τη μείωση της επιβάρυνσης της ανθρώπινης υγείας, του παραγωγού αλλά και του καταναλωτή του προϊόντος.
• Την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων τα οποία θα έχουν ταυτότητα και επομένως θα διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα μη-πιστοποιημένα προϊόντα.
• Τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον παραγωγό, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του παραγωγού και της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
• Στη επίτευξη υψηλότερης ζήτησης & καλύτερων τιμών πώλησης των προϊόντων, λόγω της βελτιωμένης ποιότητάς τους.
Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Τοπικό Συμβούλιο Βλαχάτων 21ας ψηφίζει ομόφωνα την εισήγηση του Προέδρου, συμφωνεί με την παραχώρηση τμήματος κτιρίου ιδιοκτησία της τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων και εξουσιοδοτεί τον κ. Απόστολο Χαραλαμπάτο να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίσπευση της υλοποίηση του έργου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΧΑΤΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.