Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Απ. Χαραλαμπάτος: «Κύριε Δήμαρχε, ποιο είναι τέλος πάντων το σχέδιό σας για την ολοκλήρωση του έργου της πλατείας των Βλαχάτων;»


Επιστολή στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση απέστειλε ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων Απόστολος Χαραλαμπάτος, σχετικά με το ημιτελές ακόμα έργο της πλατείας του χωριού.
Πιο αναλυτικά στην επιστολή του τονίζει:

κ. Δήμαρχε,
Επανερχόμενος στο ζήτημα της ανάπλασης της Πλατείας των Βλαχάτων και χωρίς να έχω την πρόθεση να γίνομαι κουραστικός, θα ήθελα να με πληροφορήσετε σχετικά με το Χρονικό και Οικονομικό Προγραμματισμό για την αποπεράτωση του Έργου, που έχει σχεδιαστεί από τις Υπηρεσίες σας.
Όπως γνωρίζεται καλά, το έργο της ανάπλασης της Πλατείας του οικισμού των Βλαχάτων έχει διακοπή με αποτέλεσμα το κέντρο του χωριού να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο και επικίνδυνο εργοτάξιο. Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο χώρο του εργοταξίου, κατά τη γνώμη μου, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους τόσο για τους σωματική ακεραιότητα των παιδιών που σχεδόν σε καθημερινή βάση έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο όσο και για την οδική ασφάλεια του επαρχιακού δρόμου, καθότι, πολύ συχνά, χώματα και πέτρες από το εργοτάξιο καταλήγουν στο οδόστρωμα.
Σήμερα, μου δόθηκε από τις υπηρεσίες σας το αριθμ. πρωτ. 1070/11-01-2013 έγγραφο του Δήμου που απευθύνεται στο ΥΠΕΚΑ – Πράσινο Ταμείο, με το ερώτημα «αν υπάρχει η δυνατότητα να απορροφηθεί το υπόλοιπο του ποσού που είχε διατεθεί από το Πράσινο Ταμείο για το συγκεκριμένο έργο».
κ. Δήμαρχε, το ανωτέρω έγγραφο με εξέπληξε προσωπικά καθότι η Απόφαση για τη διάλυση της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, την Κ/Ξ Γερ. Μοσχονάς – Στ. Θεοδωρόπουλος, έγινε το Μάιο του 2012. Για του λόγου το αληθές σας υπενθυμίζω ότι η Απόφαση διάλυσης έχει αριθ. πρωτ. 16506/03-05-2012 και ΑΔΑ: Β49ΞΩΕ5-Α70.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, έπρεπε να περάσουν 8 και πλέον μήνες !!!! για να γίνει ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ αν οι πιστώσεις του έργου είναι ακόμη διαθέσιμες; Γιατί δεν έγινε η συγκεκριμένη ερώτηση πέρυσι το Μάιο; Ποιο είναι τέλος πάντων το σχέδιό σας για την ολοκλήρωση του έργου; Και αν έχουν χαθεί οι πιστώσεις, ποίος είναι υπεύθυνος;
Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, φαίνεται ότι ο Δήμος αγνοεί ακόμη και το πολύ απλό, αν υπάρχουν πιστώσεις για το έργο. Συνεπώς, η απάντηση στο ερώτημα του πότε θα ολοκληρωθεί το έργο πολύ φοβάμαι κ. Δήμαρχε, ότι θα μοιάζει με ακατανόητο χρησμό της Πυθίας.
Ευχαριστώ
Απόστολος Χαραλαμπάτος

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.