Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

H «Γέννηση του Χριστού» μήνυμα ελπίδας...



Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και αγαλλίασης η Εκκλησία μας πανηγυρίζει κάθε χρόνο τη Γέννηση του Χριστού μας,τη γέννηση του Ήλιου της Δικαιοσύνης,της Αγάπης και της Ειρήνης.Τρεις μάγοι ξεκίνησαν από πολύ μακρυά ,έχοντας ως μοναδικό οδηγό ένα λαμπερό Αστέρι αλλά και τη μεγάλη τους πίστη ,για να φθάσουν στη φάτνη της Βηθλεέμ και να βρεθούν κοντά στο Μεσσία της Οικουμένης. 
Ένα Αστέρι ήταν αρκετό να τους κάνει να πιστέψουν στο Γεννηθέντα Χριστό και να τον αναζητήσουν. Εμείς όμως σήμερα δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ μακρυά, γιατί ο Χριστός είναι κοντά μας,είναι πλάι μας σε κάθε μας στιγμή σε κάθε μας βήμα.Είναι εδώ και μας περιμένει όλους μας στη ''Φάτνη'' της κάθε Εκκλησιά μας,να του προσφέρουμε και εμείς τα δώρα μας όπως ......
τρεις μάγοι και, αντί χρυσό,μύρο και λιβάνι να του προσφέρουμε τα δώρα της αγάπης,της καθαρότητας της καρδιάς μας και τη λατρεία μας. 

Είθε αυτά τα Χριστούγεννα και αφού ψάξουμε και βρούμε Εκείνο το Λαμπερό Αστέρι,το Αστέρι της Βηθλεέμ να οδηγηθούμε στη Φάτνη του. 

Σήμερα για μας η Γέννηση του Χριστού είναι ένα μήνυμα ελπίδας,αγάπης, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης για τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά ο Ελληνικός λαός. 

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία ,αγάπη,πολύ υπομονή και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. 

Σωτήριος Διον.Σάρλος 

Αξκός Σ.Ξ ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.