Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα Έκτακτης Γ.Σ. Δασκάλων-Νηπιαγωγών Λευκάδας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
 Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, σχετικά με τις σχολικές γιορτές σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, οι οποίες μόνο τυχαίες δεν είναι τη συγκεκριμένη συγκυρία.
 Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τους κάθε λογής αυτόκλητους προστάτες-τιμητές των σχολικών δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 Θεωρούμε ότι η εντολή για διενέργεια ΕΔΕ ήταν λανθασμένη, δόθηκε εντελώς αβασάνιστα και πρέπει να αποσυρθεί.
Η διαδικασία, την οποία βεβαίως θα παρακολουθήσουμε, δεν είναι απλή. Είναι πολύ βαρύ φορτίο για κρινόμενους και κρίνοντες και έτσι επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί.
Στηρίζουμε απόλυτα τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην...........
περιπέτεια που τους ενέπλεξαν.
Είναι φανερό πλέον ότι οι προσπάθειες λογοκρισίας, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, στοχεύουν αποκλειστικά στην αποδυνάμωση της σχέσης δάσκαλου-μαθητή με τελικό διακύβευμα την διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των νέων μας σε πρότυπα που κάποιοι έντεχνα προωθούν ενώ την ίδια ώρα υποκριτικά τα απορρίπτουν!
 Αυτή τη δύσκολη περίοδο καλούμε τους γονείς, τους φορείς, όλους τους πολίτες σε κοινή προσπάθεια διατήρησης και ενίσχυσης των χαρακτηριστικών του δημόσιου σχολείου.
Ενός σχολείου ανοικτού, δημοκρατικού, δημιουργικού με ίσες ευκαιρίες για όλους.       
Λευκάδα. 6/11/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.