Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»


Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει δύο σημαντικά θέματα: την παιδεία και μάλιστα με την παρουσία  μελών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Δύο θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα μας. Δύο θέματα που επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας τόσο σε βραχυχρόνια  όσο και σε μακροχρόνια βάση. Δύο θέματα που η ανεπάρκεια των οικονομικών πόρων και η ελλιπής χρηματοδότηση παρεμποδίζει την προσφορά τους προς την κοινωνία.
Κι όμως χθες ο κ. Βασίλειος Ρουχωτάς, ένα έμπειρο μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης που σίγουρα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά στο νησί μας, προέταξε τη χρηματοδότηση της Δ.Ε.Υ.Α. Κεφαλλονιάς από το Δήμο, ως.......
θέμα με κατεπείγον χαρακτήρα που πρέπει να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διατάξεως.
Και όταν δεν πέρασε το δικό του, σαν μικρό παιδάκι, αποφάσισε να αποχωρήσει  από τη συνεδρίαση δείχνοντας την  αδιαφορία του για τα επόμενα θέματα.  Άξιο θαυμασμού είναι και το γεγονός ότι δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει από την αίθουσα συνεδριάσεων  και η εισήγηση του είχε δοθεί στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Μια κίνηση, δηλαδή, πολύ καλά μελετημένη και προγραμματισμένη!
Αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Ληξούρι πάλι είδαμε έναν αγνώριστο κ. Ρουχωτά. Έναν κ. Ρουχωτά που αντί να μας επισημάνει τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας της Παλλικής  τα οποία και γνωρίζει από πρώτο χέρι, αντί να μας μεταφέρει την αγωνία των συνδημοτών του και να διατυπώσει με σαφήνεια και επιχειρήματα τις προτάσεις του, αυτός προτίμησε να ασχοληθεί και  πάλι με τη Δ.Ε.Υ.Α. και τον πρόεδρο της.
Εύλογο λοιπόν το συμπέρασμα ότι ο κ. Βασίλειος Ρουχωτάς έχει μια εμμονή και μια προσωπική εμπάθεια. Αισθήματα μάλιστα τόσο έντονα που τον εμποδίζουν να ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Κεφαλλονιάς. Αισθήματα που δεν τον αφήνουν να βοηθήσει τον τόπο μας και να συμβάλλει με  τις γνώσεις του και την εμπειρία του στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν και μας δυσανασχετούν.
Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε και εμείς το ίδιο  λάθος και να παρασυρθούμε σε λάθος κατεύθυνση. Στόχος μας θα παραμείνει η προσφορά, η υποβολή προτάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μας, η συμβολή μας στην υλοποίηση έργων που θα ανακουφίσουν τους συνδημότες μας και θα αναβαθμίσουν το νησί μας.
Και όσο για την χρηματοδότηση της Δ.Ε.Υ.Α. από το Δήμο και τα πολιτικά μαγαζάκια, η απάντηση θα δοθεί με στοιχεία και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε επιθυμεί ο κ. Ρουχωτάς.
Αργοστόλι 06-11-2012
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.