Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δημ. Επιτροπής Παιδείας Κεφαλονιάς


ΑΙΤΗΣΗ
Των εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ)
-  του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ)
-  της Ένωσης Γονέων Αργοστολίου
-  και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Προς:
κ. Σαββαόγλου Σάββα Πρόεδρο (ΔΕΠ)
ΘΕΜΑ:
«Τοποθέτηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) για ιδρύσεις – καταργήσεις σχολείων»
Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) Κεφαλονιάς, που υπογράφουμε την παρούσα αίτηση, ζητάμε από τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΠ, να καθορίσει την ΑΜΕΣΗ συνεδρίασή της, προκειμένου να τεθεί το ......
θέμα της «μεταβολής» των σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της ευρωστρατηγικής της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, προωθεί το χτύπημα κάθε έννοιας δημόσιας – δωρεάν παιδείας. Βασικός μοχλός σε αυτή τη στρατηγική είναι η λεγόμενη εφαρμοσμένη αξιολόγηση και ο συνακόλουθος νέος γύρος καταργήσεων – συγχωνεύσεων σχολείων. Οι προτάσεις για τις μεταβολές στις σχολικές μονάδες, όπως προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, θα κατατεθούν μέχρι τις 9 Νοέμβρη, μετά από έγγραφη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων. Στην ίδια εγκύκλιο υπάρχει η επικίνδυνη και απαράδεκτη αναφορά ότι οι γνωμοδοτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης από τους Δήμους για τις λειτουργικές δαπάνες των υπό ίδρυση σχολείων αλλά και για τη μεταφορά των μαθητών σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης.
Η συνεδρίαση της ΔΕΠ πρέπει να γίνει άμεσα και να υπάρξει εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, το οποίο και πρέπει να αποφασίσει το αργότερο μέχρι τις 5 Νοέμβρη.
Ζητάμε η συνεδρίαση να οριστεί έγκαιρα ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και επίσης να είναι ανοιχτή για όποιον άλλο θέλει να παραστεί - πέρα από τα μέλη. Επιπλέον, θεωρούμε ότι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία (μεταφορές, λειτουργικές δαπάνες, καθαριότητα, αντισεισμικός έλεγχος, συντήρηση σχολείων - νέα σχολικά συγκροτήματα κ.ο.κ.) μπορούν να γίνουν αντικείμενο της ίδιας συνεδρίασης της ΔΕΠ, ώστε να υπάρξει συνολική εισήγηση για την παιδεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αργοστόλι 14/09/2012
Οι αιτούντες
Μποφυλάτος Πέτρος, εκπρόσωπος του ΕΚΚΙ
Γκισγκίνης Νίκος, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Αργοστολίου
Γεωργόπουλος Διονύσης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.