Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Μεταφορά των μαθητών. !!!

Στις Περιφέρειες ξανά...

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών το σχέδιο Νόμου 
 «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171 Α΄), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις».
Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται εκκρεμή θέματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών και μεταφέρεται οριστικά η αρμοδιότητα από τους Δήμους στις Περιφέρειες.
Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη καταβάλλονται 14.000.000 Ευρώ στις Περιφέρειες της χώρας και 3.000.000 Ευρώ στους Δήμους για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς.

Η επόμενη καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματισθεί για το .........
πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σε σχέση με το ύψος των χρημάτων που δίνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα και προκειμένου να υπάρχει απόλυτα δίκαιη κατανομή έχουν ληφθεί υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία που διαθέτει πλέον το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο ως τις 30.06.2012.  



Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου ο Ευριπίδης Στυλιανίδηςέκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεταφορά των μαθητών αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ως τον Αύγουστο καμία διαγωνιστική διαδικασία Δήμου δεν είχε καταλήξει σε ανάδοχο και οι οφειλές προς τους μεταφορείς ξεπερνούσαν τα 140.000.000 Ευρώ.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες και με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταθέσαμε στις 4/9/2012 καταφέραμε να δώσουμε λύση και με τη βοήθεια των Περιφερειαρχών αλλά και των μεταφορέων η μεταφορά να υλοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Όπως είχαμε δεσμευτεί καταβάλαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου 22.000.000 Ευρώ έναντι οφειλών προς τους μεταφορείς και σήμερα καταβάλλουμε άλλα 17.000.000.
Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου και με την προσπάθεια που κάνουμε να είμαστε συνεπείς στη χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς είμαι βέβαιος ότι οι όποιες αρρυθμίες θα αποκατασταθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.