Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Κεφαλλονιά: Παραπομπή δύο δημοτικών υπαλλήλων για σκάνδαλα



Στο Πειθαρχικό Πατρών παραπέμπονται δύο δημοτικοί υπάλληλοι από την Κεφαλονιά, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Ημερήσιος». Πρόκειται για μία υπάλληλο του τέως Δήμου Πυλαρέων και έναν υπάλληλο του τέως Δήμου Λειβαθούς.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εφημερίδα τον Οκτώβριο του 2011 είχε δημοσιεύσει ότι μετά την έρευνα που είχε διεξαχθεί για σχετικά έγγραφα που αποτυπώνουν την όποια τακτοποίηση οφειλών, την απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα αρμόδια υπάλληλος του τ. Δήμου για απώλεια του φακέλου με τα παραστατικά, αλλά και τις βεβαιωμένες οφειλές από τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ και ΤΠΔΥ) και εφόσον τα φερόμενα ποσά ως ασφαλιστικές οφειλές δεν είχαν.......
συμπεριληφθεί στην απογραφή 31/12/2010 ως έπρεπε, η Oικονομική Επιτροπή παμψηφεί, είχε αποφασίσει τον οικονομικό έλεγχο από το Σώμα Oρκωτών Λογιστών στον πρώην Δήμο Πυλαρέων, στο ΚΑΠΗ και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του τ. Δήμου, προκειμένου να βρεθεί άκρη με τις ανεξόφλητες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είχε δε προταθεί στην Επιτροπή, ο έλεγχος να επεκταθεί και στους πρώην Δήμους Λειβαθούς και Ελειού-Πρόννων “που και εκεί έχουν διαπιστωθεί φαινόμενα κακής διαχείρησης”.

Μάλιστα τον Μάιο του 2013, είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια η υπογραφή από τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς για την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών για διαχειριστικό έλεγχο στον πρώην Δήμο Πυλαρέων:

«Αναθέτουμε απευθείας την παροχή υπηρεσιών για τον διαχειριστικό έλεγχο πρώην Δήμου Πυλαρέων στην εταιρεία ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε.-ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΕΩΝ που εδρεύει στην Αθήνα (Ζαλοκώστα 44-Χαλάνδρι) με ΑΦΜ 997540513, ΔΟΥ:ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, με συνολική δαπάνη 3.690,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.