Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή: «Θα υπάρξει κατάργηση φορέων στην περιφέρεια του Δημοσίου»

Ανοιχτός στην κριτική και στο διάλογο για τη «μεταρρύθμιση στο Δημόσιο», σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποίησε εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό 2014. Τόνισε ότι οι μόνοι που δεν έχουν θέση στο διάλογο είναι «οι νοσταλογοί του πελατειακού κράτους» και αποδοκίμασε όσους «τάζουν διορισμούς» για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Σε σχέση με τις απολύσεις, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε.... ολόκληρο το Δημόσιο προκειμένου να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο, όπως είπε, επιβαρύνει τον Ελληνα φορολογούμενο αλλά και να ελεγθεί η βιωσιμότητα όλων των φορέων στην περιφέρεια της δημόσιας διοίκησης, ώστε να καταργηθούν εφόσον είναι σταθερά ζημιογόνες.

Αναφέρθηκε εμφατικά στην προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας ανακοινώνοντας την κατάργηση της επικύρωσης αντιγράφων, για τη διευκόλυνση του πολίτη, και σε άλλες διαδικασίες που θα μπορούσαν να απλοποιήσουν τη σχέση των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση. Αναφέρθηκε επίσης εμφατικά στο νέο τρόπο αντιμετώπισης των πειθαρχικών αδικηματων που, όπως υποστήριξε, φέρνει αποτελέσματα, ενώ υπογράμμισε τη δέσμευσή του για αξιοκρατία στην επιλογή διευθυντικών στελεχών και απαγκίστρωση από τη λογική της επετηρίδας, ζητώντας από την ΑΔΕΔΥ να συμμετάσχει σε διάλογο με το υπουργείο για να βρεθεί κοινός τόπος.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΔΜ) ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.