Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Προσκόμματα στην απόφαση του Δημάρχου για πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ

Εμπόδια δημιουργήθηκαν στην απόφαση του Δημάρχου να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος σε εκείνες τις οικογένειες που η ΔΕΗ τους έχει κάνει διακοπή. Από την πλευρά της η ΔΕΗ δεν δίνει στοιχεία με τα ονόματα, ενώ δεν έχει ληφθεί και η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να νομιμοποιηθεί η ενέργεια.
Σε αυτές τις εξελίξεις πρέπει να προστεθεί και η αγωνία που εκφράζουν όλοι οι.... εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση καθώς τα οικονομικά είναι περιορισμένα και πρέπει να μπουν προτεραιότητες στις πληρωμές.

Ο Δήμαρχος προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη για την κοινωνική διάσταση της πρωτοβουλίας που πήρε, αν και υπάρχουν ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί αλλά και για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί “στρατός” έξω από το γραφείο που θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις.

Το ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς το θέμα πρέπει να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης και να ληφθεί σχετική απόφαση. Το άλλο θέμα αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιλογή όσων οικογενειών ή επιχειρήσεων τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση καθώς και σε ποια ονόματα εκδίδονται οι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ.

Προθεσμία για να κατατεθούν αιτήσεις δόθηκε μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και ο Δήμαρχος για το θέμα αυτό εξέδωσε την ακόλουθη διευκρινιστική ανακοίνωση:

Πληρωμή ληξιπρόθεσμων λογαριασμών της ΔΕΗ-Προσκόμιση δικαιολογητικών

Ο Δήμος Ζακύνθου, όπως ανακοινώθηκε ήδη από τον Δήμαρχο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προβεί σε διακανονισμό με την ΔΕΗ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων λογαριασμών δημοτών, εξαιτίας των οποίων έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικίες.

Επειδή η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ αδυνατεί να παράσχει στον Δήμο τα απαραίτητα στοιχεία, καλούνται όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, να προσέλθουν στο Δήμο προσκομίζοντας τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, το εκκαθαριστικό της εφορίας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών: Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 2:00μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.