Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου στην ΠΙΝ συνυπέγραψαν Περιφερειάρχης και Αν. Υπουργός Υγείας


Στην Αθήνα μετέβη την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, για την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου στην ΠΙΝ.
Τα κτίρια του Παλαιού Νοσοκομείου, σύμφωνα με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, παραχωρούνται...
στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Π.Ε. Ζακύνθου, δωρεάν και για χρήση 49 ετών, για την κάλυψη στεγαστικών και άλλων τοπικών αναγκών, με μόνη εξαίρεση το κτίριο της πρώην Παθολογικής Κλινικής, το οποίο...
παραμένει στη χρήση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου.
Τη σχετική σύμβαση, συνυπέγραψαν στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αποδεχόμενος τη δωρεάν παραχώρηση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.
«Μετά από συνεργασία που είχαμε με τον Αν. Υπουργό κ. Πολάκη και την εμπεριστατωμένη πρόταση από την ΠΕ Ζακύνθου, σήμερα καταφέραμε να παραχωρηθεί δωρεάν το κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου στην ΠΙΝ, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για στεγαστικές μας ανάγκες, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες ενοικίων για δημόσια κτίρια. Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που είχαμε λάβει ως ΑΝΑΣΑ, για νοικοκύρεμα των οικονομικών της Περιφέρειας. Πρόκειται επίσης για παράδειγμα καλής πρακτικής που εγκαινιάζεται σήμερα με το Υπουργείο Υγείας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλα Υπουργεία, τα οποία κατέχουν δημόσια κτίρια, για τα οποία έχουμε ήδη αποστείλει σχετικές προτάσεις και αιτήματα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.