Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Γέμισαν τα επείγοντα του νοσοκομείου Κέρκυρας από λιπόθυμες καμαριέρες!


Καμαριέρες γνωστού ξενοδοχείου στην Κέρκυρα δεν άντεξαν την συμπεριφορά της προϊσταμένης και κατέληξαν στο νοσοκομείο
Τρομοκρατικές μεθόδους που οδηγούν μέχρι και στο νοσοκομείο φαίνεται ότι εφαρμόζουν σε μεγάλο ξενοδοχείο της Κέρκυρας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Ο Σύνδεσμος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποκαλύπτει σοβαρά επεισόδια άσκησης βίας στον εργασιακό χώρο εις βάρος καμαριέρων, οι οποίες μη αντέχοντας τις απειλές της προϊσταμένης κατέληξαν σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Η εργοδοτική τρομοκρατία και βία κατά των εργαζομένων στα ξενοδοχεία  έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Καθημερινά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς και ότι άλλο δεν  μπορεί να φανταστεί ο νους.
Οι ανθρωποφύλακες των ξενοδοχείων, αυτή η κατηγορία των τεμπέληδων και χαραμοφάηδων που τους ταΐζουν με τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι, αυτοί που ....εμπνέονται από την «δόξα» των επιστατών του μεσαίωνα, έχουν επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου βάρβαρη επιδρομή σε βάρος των παραγωγών  του τουριστικού εισοδήματος.
Η τρομοκρατία που ασκούν στους εργαζόμενους κατόπιν εντολής των εργοδοτών έχει ως στόχο το τσάκισμα των εργατικών  δικαιωμάτων, το ξεζούμισμα των εργαζομένων για την μείωση του κόστους και την αύξηση των  κερδών  των ξενοδόχων.

Η εργοδοσία έχοντας τον αέρα των κυβερνητικών μέτρων ξεσαλώνει και δημιουργεί εργασιακές σχέσεις ζούγκλας.

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου τα  επείγοντα του νομαρχιακού νοσοκομείου  Κέρκυρας γέμισαν από  καμαριέρες γνωστής πολυάστερης ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Μεταφέρθηκαν εργαζόμενες λιπόθυμες , σε κατάσταση σοκ από τις ύβρεις και τις απειλές  της προϊσταμένης τους, στην πρωινή συγκέντρωση του τμήματος .

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο και δεν αποτελεί εξαίρεση, είναι καθημερινό φαινόμενο στην συντριπτική  πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Κέρκυρας  όπου οι εργαζόμενοι και κυρίως οι καμαριέρες δέχονται απίστευτες πιέσεις.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων  προειδοποιεί  ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο θα απαντήσει  σκληρά .

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν  την εργοδοτική τρομοκρατία να συσπειρωθούν με το σωματείο τους και να αξιοποιήσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου για το τσάκισμα της εκμετάλλευσης και της εργοδοτικής τρομοκρατίας".

Πηγή: corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.