Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Δείτε τι θα πληρώσουμε KATA MEΣΟ ΟΡΟ στην εφορία με βάση τα πρώτα 350.000 εκκαθαριστικά!


Εντός των επόμενων ημερών θα έρθει η «λυπητερή» από την εφορία με τα πρώτα 350.000 εκκαθαριστικά δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το 65% των εκκαθαριστικών θα είναι χρεωστικά (γιατί άραγε) με τον μέσο όρο που θα πληρώσει ο καθένας από εμάς να υπερβαίνει τα 700 ευρώ ..για αρχή!
Με το αφορολόγητο μειωμένο στις 5.000 ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης στα ύψη, είναι λογικό να πληρώσουν φόρο ακόμα και αυτοί που έχουν εισόδημα 360 ευρώ τον μήνα (360*14μήνες)!
Μαζί με τα 700 ευρώ που είναι κατά μέσο όρο η φορολογία με βάση τα ...... εισοδήματα, έρχεται να προστεθεί η έκτακτη εισφορά 1% – 4% για τα εισοδήματα του 2011 αλλά και το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και ...... επιτηδευματίες (+300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα)!
Τώρα όσοι περιμένουν ..επιστροφή (ανέκδοτο, αλλά υπάρχουν ακόμα και αυτοί οι φορολογούμενοι) θα πρέπει να περιμένουν πολύ μέχρι να πληρωθούν, αφού το κράτος έχει κάνει στάση πληρωμών και στο παραμικρό…
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων έως τις 2 Ιουλίου για χειρόγραφες δηλώσεις και έως τις 16 Ιουλίου για ηλεκτρονικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.